Open, Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας Optimist 2022

Με επιτυχία διεξήχθη ο Open Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας για σκάφη τύπου Optimist από τον Ναυτικό Αθλητικό Όµιλο Βούλας το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Οι συνθήκες για τους 90 µικρούς ιστιοπλόους που συµµετείχαν ήταν απαιτητικές. Οι άνεµοι έπνεαν µε ταχύτητα 17 έως 20 κόµβων και στιγµιαία έφταναν τους 23 κόµβους δοκιµάζοντας τις αντοχές και τις ικανότητές τους. Πραγµατοποιήθηκαν συνολικά έξι κούρσες. Στο τέλος του αγώνα έγινε η τελετή απονοµής επάθλων στους νικητές. Ο αθλητής µας Νέστορας Μιχάλαινας καταβάλλοντας σηµαντική προσπάθεια κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Παίδων .Επίσης θα θέλαµε να εκφράσουµε τις ευχαριστίες µας σε όλους τους γονείς των παιδιών, τους «αφανείς ήρωες» που ήρθαν στις εγκαταστάσεις µας στηρίζοντας τα παιδιά τους στο άθληµα της ιστιοπλοΐας. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές του ΝΑΟΒούλας για τη συµµετοχή τους στους αγώνες αλλά και στους προπονητές µας κ. Γιώργο Φλωρίδη, κ. Πάχο Παπαστεφάνου και κ. Γιώργο Γεωργαλά για την προετοιµασία των αθλητών.


Ξεχώρισε ο Γιώργος Παπαδάκος στο Ευρωπαϊκό ILCA 7

Θαυµάσια εµφάνιση πραγµατοποίησε ο Γιώργος Παπαδάκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα EurILCA Senior που ολοκληρώθηκε στο Ιέρ της Γαλλίας.

Ο ιστιοπλόος του Ν.Ο.Π. Φαλήρου έκανε πολύ ωραία προσπάθεια και κατέλαβε τη 13η θέση σε σύνολο 137 σκαφών. Στις 11 ιστιοδροµίες που έγιναν ο Παπαδάκος τερµάτισε 33, 9, 46, 5, 14, 35, 1, 50, 2, 5 και 8 αντίστοιχα. Στις 6, δηλαδή, από τις 11 κούρσες ήταν µέσα στην πρώτη 10άδα, ενώ κατάφερε να πάρει την 1η θέση στην 7η ιστιοδροµία και τη 2η στην 9η. Εξαιρετικές επιδόσεις για έναν 20χρονο αθλητή, ο οποίος δείχνει στην πράξη ότι έχει µεγάλες ιστιοπλοϊκές ικανότητες.

Από εκεί και πέρα ο Αντώνης Μπουγιούρης κατέλαβε την 44η θέση, ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης την 49η, ο Δηµήτρης Παπαδηµητρίου την 59η, ο Λουκιανός Ζαµίτ την 98η και ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης την 107η.

Στην κατηγορία ILCA 6 Ανδρών ο Δηµήτρης Θεοδωράκης τερµάτισε 18ος σε 64 σκάφη και στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Μαρία Βλάχου ήταν 64η και η Ευαγγελία Καραγεώργου 77η µεταξύ 95 σκαφών.


Παγκόσμια διάκριση για τους Βασίλη Χριστοφόρου & Θοδωρή Αλεξά

Πολύ µεγάλη επιτυχία για τους Βασίλη Χριστοφόρου και Θοδωρή Αλεξά στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα ΑµεΑ το οποίο έγινε στο Οµάν.

Oι παραολυµπιονίκες και παγκόσµιοι πρωταθλητές του ΝΟΕ έλαβαν µέρος στον αγώνα “RS Venture Connect 2022” και κατέκτησαν το ασηµένιο µετάλλιο! Το “RS Venture Connect” είναι µία καινούργια κατηγορία, η οποία πρόκειται να αναπτυχθεί ως απάντηση στις απαιτήσεις της Διεθνούς Παραολυµπιακής Επιτροπής για επανένταξη της ιστιοπλοΐας ΑµεΑ στους Παραολυµπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028. Οι Χριστοφόρου, Αλεξάς έκριναν σκόπιµο να είναι από τους πρώτους παγκοσµίως που θα δοκιµάσουν τη νέα κατηγορία και παράλληλα το νέο race format. Τόσο η κατηγορία όσο και ο νέος αυτός τρόπος διεξαγωγής των αγώνων δηµιούργησαν µια µοναδική συµµετοχή στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα σε υψηλό επίπεδο. Από τα 26 πληρώµατα µε αµιγώς ΑµεΑ ιστιοπλόους, τα 20 είχαν κάποιον παλιό παραολυµπιονίκη ή παγκόσµιο πρωταθλητή.

Ο αγώνας άρχισε µε µια προκριµατική φάση που τα πληρώµατα χωρίστηκαν κάθε µέρα σε 3 γκρουπ τυχαία και έκαναν ιστιοδροµίες µαζεύοντας βαθµούς ποινής. Από αυτή τη φάση προκρίθηκαν οι 6 πρώτοι, µε το ελληνικό πλήρωµα να καταφέρνει να προκριθεί στην 5η θέση. Στη συνέχεια, οι πρώτοι 6 που προκρίθηκαν ξεκίνησαν µε µηδενική βαθµολογία και έκαναν ιστιοδροµίες στην τελική φάση µέχρι κάποιο πλήρωµα να καταφέρει να κάνει δυο πρωτιές. Αυτό το κατάφερε το πλήρωµα από την Πολωνία, µε το ελληνικό να τερµατίζει δεύτερο µε 2 δεύτερες θέσεις. Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Πορτογάλοι, ενώ την 6άδα συµπλήρωσαν οι Καναδοί, οι Γάλλοι και οι Σουηδοί.


Μετάλλιο για τους Παπαθανασίου – Νούτσο σε διεθνή αγώνα στη Γαλλία

Στην 65η Christmas Regatta που έγινε στη Νις της Γαλλίας οι ιστιοπλόοι του Ολυµπιακού, Αιµίλιος Παπαθανασίου & Στέλιος Νούτσος, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και κατέκτησαν το ασηµένιο µετάλλιο στην κατηγορία Star.

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν µέρος δεκαέξι σκάφη και έγιναν 8 ιστιοδροµίες στις οποίες και πρωταγωνίστησε το σκάφος από την Αυστρία µε τους Σπιτζάουρ – Νέχαµερ ( κέρδισε τις 7 και δεν έτρεξε την 8η) που κατέκτησε και το χρυσό µετάλλιο.

Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post