Η Ελλάδα κέντρο του ευρωπαϊκού Laser τα επόμενα χρόνια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλες το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, σκαφών Laser ( EURILCA ). Για λογαριασμό της Ελληνικής Κλάσης Laser στο συνέδριο παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της, Παναγιώτης Μαυρογεώργης.

Ανάμεσα σε πολλά τεχνικά θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο αυτό, αποφασίστηκε να δοθεί η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Laser Standard του 2020 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ναυτικό Όμιλο “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, Καλαμάτας. Ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες και στο ίδιο πρωτάθλημα θα γίνει το Ευρωπαϊκό Laser Radial Γυναικών και Ανδρών. Τα πρωταθλήματα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ και θα είναι ίσως (αν το εγκρίνει η World Sailing) η τελευταία πρόκριση για ευρωπαϊκή χώρα. Ταυτόχρονα όμως θα είναι και μία τελευταία δυνατή ευκαιρία για προπόνηση των Ευρωπαίων αθλητών και αθλητριών πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020.
Η Ελληνική Κλάση Laser που δημιουργήθηκε το 2013, έχει τέσσερις συνεχείς παρουσίες στα ευρωπαϊκά συνέδρια, και όλο και σημαντικότερη παρουσία στα ευρωπαϊκά fora του σκάφους Laser, με αποκορύφωμα τον ορισμό του Παναγιώτη Μαυρογεώργη (ΓΓ της κλάσης) ως διεθνή καταμετρητή τους σκάφους.
Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη για το 2018, έχει δοθεί στον Ναυτικό Όμιλο Ρίου “Ιάσων” η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Laser 4.7, ενώ το 2019 θα γίνει στον Ν.Ο. Καλαμακίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial Νέων.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post