Σε τροχιά ανάπτυξης το Κάνοε Καγιάκ

Με στόχο την ανάπτυξη των αθληµάτων που καλλιεργεί, η Ελληνική Οµοσπονδία Κάνοε Καγιάκ έχει αναπτύξει µία σειρά από παράλληλες δράσεις.

Στο Κωπηλατοδρόµιο του Σχινιά πραγµατοποιήθηκε αναπτυξιακό κοινόβιο για την εθνική οµάδα του κάνοε καγιάκ σπριντ και έχουν προγραµµατιστεί και άλλα. Μία νέα πρόκληση αποτελεί το νέο ολυµπιακό άθληµα της κυµατολίσθησης µε σανίδα (surfing), που, σύµφωνα µε απόφαση του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, υπάγεται στην Ε.Ο.Κ.-Κ.

Στο αναπτυξιακό κοινόβιο του Σχινιά πήραν µέρος 25 αθλητές και αθλήτριες από 12 σωµατεία. Το κοινόβιο πραγµατοποιήθηκε µε την επίβλεψη του οµοσπονδιακού προπονητή Μανόλη Αγγελάκη και της παλαιάς πρωταθλήτριας Αρίστης Αχειλαρά. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της εθνικής οµάδας κάνοε καγιάκ σπριντ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλύσεις τεχνικής, καθώς και συνεδρίες µε θέµατα την προπόνηση και τη διατροφή. Επίσης, πραγµατοποιήθηκαν και σωµατοµετρήσεις. Στο κοινόβιο συµµετείχαν όλοι όσοι είχαν ξεχωρίσει στους αγώνες του 2017. Το επόµενο θα διεξαχθεί τον Νοέµβριο.

Σύµφωνα µε τον ν.2725/1999, η Οµοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία για την επιλογή τεχνικού συµβούλου στο άθληµα του surfing. Στόχο της Ε.Ο.Κ.-Κ αποτελεί η ανάπτυξη των αθληµάτων και η αγωνιστική διάκριση των εθνικών µας οµάδων.

Η χώρα µας συµµετείχε για πρώτη φορά σε διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυµπιακούς Αγώνες Νέων. Στη Βαρκελώνη ταξίδεψαν δύο αθλητές και αθλήτριες µας όπου πήραν µέρος στους προκριµατικούς µε στόχο την πρόκριση για τη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπουένος Άϊρες. Σε αυτούς τους αγώνες κάθε αθλητής συµµετείχε υποχρεωτικά και στα δύο αγωνίσµατα (σπριντ – σλάλοµ) σε ειδικά διαµορφωµένους στίβους. «Οι αντίπαλοί µας είχαν δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό και ήταν πολύ καλύτεροι. Μπορεί να µην είχαµε προκρίσεις αλλά οι εµπειρίες που αποκόµισαν οι αθλητές µας θα τους φανούν χρήσιµες στο µέλλον», δήλωσε ο έφορος των εθνικών οµάδων σπριντ, Γιάννης Σκούρτης.

Η Όλγα Μενιέ, στο Κ1 κορασίδων, ήρθε 26η στο σπριντ και 49η στο σλάλοµ στις 75. Ο Θανάσης Τζανακόπουλος πλασαρίστηκε στο Κ1 παίδων στην 42η θέση του σπριντ και στην 50η του σλάλοµ στους 81 και ο Πάνος Τζωρτζής στο Κ1 παίδων ήταν 72ος στο σπριντ και 40ος στο σλάλοµ στους 81.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post