54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό ΠρωτάθλημαΙστιοπλοΐας

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 54ο Παγκόσµιο Στρατιωτικό Πρωτάθληµα Ιστιοπλοΐας του Διεθνούς Συµβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισµού (54th CISM World Military Sailing Championship 2023) που πραγµατοποιήθηκε από 10 έως 14 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ µε σκάφη τύπου Platu – 25.

Συνολικά αυτές τις πέντε (5) ηµέρες πραγµατοποιήθηκαν 35 ιστιοδροµίες και συµµετείχαν πληρώµατα από εννέα (9) χώρες – µέλη του CISM.

Νικήτρια αναδείχτηκε η οµάδα της Βραζιλίας, δεύτερη κατετάγη η ελληνική οµάδα και τρίτη η οµάδα της Ιταλίας. Την ελληνική οµάδα αποτελούσαν: Η ολυµπιονίκης ταγµατάρχης (ΜΧ) Αιµιλία Τσουλφά ο πλωτάρχης (ΕΦ/Ο) Στυλιανός Σωτηρίου ΠΝ, ο λοχαγός (ΠΖ) Μιχαήλ Μηλαίος και οι υπαστυνόµοι Β΄ Ταγαρόπουλος Αλέξανδρος και Νικόλαος Μαύρος.

Η τελετή έναρξης του ανωτέρω Παγκόσµιου Στρατιωτικού Πρωταθλήµατος πραγµατοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίµων µε την παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άµυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και η τελετή λήξης και οι απονοµές των επάθλων στον Ναυτικό Όµιλο Ελλάδος, µε την παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άµυνας Αντιναυάρχου Φραγκίσκου Λελούδα ΠΝ, ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άµυνας. Την οργάνωση του πρωταθλήµατος είχε αναλάβει το Ανώτατο Συµβούλιο Αθλητισµού Ενόπλων Δυνάµεων (ΑΣΑΕΔ) µε συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον Ναυτικό Όµιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού και του Δήµου Πειραιά µε την ευγενική υποστήριξη του Οµίλου Μότορ Οϊλ Ελλάς και την εταιρεία του Οµίλου Λασκαρίδη, που χορήγησε και τα έπαθλα των αγώνων, τα οποία κατασκευάστηκαν µε ανακυκλώσιµα υλικά που περισυλλέχτηκαν από τη θάλασσα, προσδίδοντας περιβαλλοντολογική ευαισθησία στη διοργάνωση.

Η αναλυτική κατάταξη των 9 οµάδων που συµµετείχαν στο 54ο Παγκόσµιο Στρατιωτικό Πρωτάθληµα Ιστιοπλοΐας, έχει ως εξής:

1.   Βραζιλία

2.   Ελλάς

3.   Ιταλία

4.   Γαλλία

5.  Ουκρανία

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post