Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ΤΡΙΓΩΝΑ 2017 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ιξιάς. Ο ΑΣΙΑΘΡ στήριξε τη δράση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου για την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και συμμετείχε εντάσσοντας τον αγώνα στη δράση αυτή. Έτσι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα σκάφη μετέφεραν το μήνυμα “ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ – ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ”.
Ο τεχνικός αγώνας περιελάμβανε 4 ιστιοδρομίες όρτσα – πρύμα οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή. Το Σάββατο όμως, ο καιρός χάλασε τα σχέδια των ιστιοπλόων αφού επικρατούσε πλήρης άπνοια στην περιοχή της Ρόδου. Τα σκάφη συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Κάτω Πέτρες στις 11:00 το πρωί. Το θέαμα ήταν μοναδικό για τους λουόμενους αλλά και για όσους βρίσκονταν στις ακτές τις περιοχής. Τα σκάφη περίμεναν μέχρι το μεσημέρι οπότε η ένταση του ανέμου αυξήθηκε ελαφρώς. Η Επιτροπή επιχείρησε και έδωσε την εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας. Όμως σύντομα και αφού τα σκάφη καβάτζαραν την πρώτη σημαδούρα ο άνεμος έπεσε και πάλι και επικράτησε πλήρης άπνοια. Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή αναγκάστηκε να ακυρώσει την ιστιοδρομία και οδήγησε τα σκάφη πίσω στο λιμάνι δίνοντας ραντεβού για την επόμενη ημέρα, ελπίζοντας οι συνθήκες να είναι καλύτερες.
Πράγματι την επόμενη ημέρα ο άνεμος έκανε το χατίρι στους ιστιοπλόους, πνέοντας από βορειοδυτική διεύθυνση με ένταση που ξεπερνούσε τους 14 κόμβους και ο οποίος ενισχύθηκε περαιτέρω το μεσημέρι. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3 ιστιοδρομίες με τους ιστιοπλόους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εκτελώντας κάθε φορά 2 παλινδρομικές διαδρομές συνολικής απόστασης περίπου 5 μιλίων.
Στην κλάση Α, την πρώτη θέση του αγώνα κατέλαβε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά με τρεις πρωτιές. Δεύτερο ήταν το BLUE SHARK με κυβερνήτες τον Αναστάσιο Φώτη και Μανώλη Σπυρίδη. Την τρίτη θέση κατέλαβε το ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Τσιμέτα.
Στην κλάση Β την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, τη δεύτερη θέση πήρε το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη και τρίτο ήταν το σκάφος Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα.
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές σε μια όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος στα γραφεία του στο Νεώριο Μανδρακίου. Αθλοθέτης του αγώνας ήταν το κατάστημα επάθλων ΤΡΟΠΑΙΟΝ – Αττιτής Φωτεινός. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος και η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ελένη Καρύδη οι οποίοι παρέδωσαν τα έπαθλα στους νικητές και στις τοποθετήσεις τους τόνισαν την ανάγκη για μείωση της ταχύτητας στις μετακινήσεις μας έτσι ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια.
Τα αποτελέσματα του αγώνα ΤΡΙΓΩΝΑ 2017 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.asiathr.gr
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post