Το Ούζο Πλωμαρίου αναδεικνύει τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και την τέχνη τους

Υλοποίηση δράσεων που συµβάλλουν στη διατήρηση της παράδοσης και της ναυτοσύνης µας και νέα συλλεκτική συσκευασία, εµπνευσµένη από τα στολίδια που κοσµούν τα λιµανάκια µας.

Το Ούζο Πλωµαρίου, γνωστό για την αγάπη και τον σεβασµό στην ελληνική παράδοση, συνεχίζει τις δράσεις ανάδειξης και συνέχισης της ελληνικής κληρονοµιάς. Αυτή τη φορά συµβάλλει στην ανάδειξη των ξύλινων παραδοσιακών καϊκιών που κοσµούν τα λιµανάκια της Ελλάδας και είναι άρρηκτα συνδεδεµένα µε την παράδοση και την ελληνική ιστορία. Το Ούζο Πλωµαρίου, µε σκοπό να αναδείξει τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια που στολίζουν την ακτογραµµή της χώρας µας, προχωράει σε συνεργασία µε τον Ελληνικό Σύνδεσµο Παραδοσιακών Σκαφών. Είναι γεγονός ότι µε τα χρόνια, τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια όλο και µειώνονται ενώ παράλληλα η τέχνη των καραβοµαραγκών έχει σχεδόν εκλείψει. Ο Σύνδεσµος µέσα από τις δράσεις του στοχεύει στην ανάδειξη και διατήρηση των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών που αποτελούν µοναδικά έργα τέχνης και προκαλούν τον θαυµασµό σε ολόκληρο τον κόσµο. Με αφορµή τη συνεργασία µε τον Ελληνικό Σύνδεσµο Παραδοσιακών Σκαφών, το Ούζο Πλωµαρίου εµπνέεται από τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και δηµιουργεί νέα συλλεκτική φιάλη που έχει «άρωµα» ελληνικού καλοκαιριού. Οι πινελιές και τα χρώµατα των ξύλινων παραδοσιακών καϊκιών παντρεύονται µε το εθνικό µας απόσταγµα στη συλλεκτική φιάλη που κερδίζει τις εντυπώσεις και τιµά την πολιτιστική αξία των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών. H επισφράγιση της συνεργασίας του Ούζου Πλωµαρίου µε τον Ελληνικό Σύνδεσµο Παραδοσιακών Σκαφών πραγµατοποιήθηκε σε εκδήλωση στον Ναυτικό Όµιλο Ελλάδος (ΝΟΕ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της αποσταγµατοποιίας κος Νίκος Καλογιάννης δήλωσε µεταξύ άλλων «Στόχος µας όλα αυτά τα χρόνια είναι να αναδεικνύουµε την ελληνική παράδοση και να τη ταξιδεύουµε σε ολόκληρο τον κόσµο. Mε ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, θα ήθελα να µοιραστώ µαζί σας τη συνεργασία µας µε τον Ελληνικό Σύνδεσµο Παραδοσιακών Σκαφών. Μια συνεργασία που έχει σκοπό την ανάδειξη των ξύλινων καϊκιών που θέλουµε να συνεχίσουν να στολίζουν τα λιµάνια µας και να εντυπωσιάζουν τον κόσµο. Με αφορµή τη συνεργασία µας δηµιουργήσαµε µια νέα, δεύτερη, συλλεκτική φιάλη που αποτελεί φόρο τιµής στη ναυτοσύνη και που θα σας αποκαλύψουµε σήµερα». Η σύµπραξη του Ούζο Πλωµαρίου µε τον Ελληνικό Σύνδεσµο Παραδοσιακών Σκαφών στοχεύει στην ανάδειξη και διάσωση των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών, που µε το πέρασµα των χρόνων µειώνονται – σήµερα, µόλις 2.000 καΐκια-στολίδια κοσµούν τα γραφικά λιµάνια µας. Τα ξύλινα καΐκια είναι συνώνυµα µε την ελληνική ιστορία και συνδυάζουν αισθητική και λειτουργικότητα χάρη στο σχήµα τους. Το τρεχαντήρι, το πέραµα, το λίµπερτι, το τσερνίκι, το καραβόσκαρο, ο βαρκαλάς, η γάϊτα και τόσα άλλα συνεχίζουν στη θάλασσα ιστορία και παράδοση αιώνων. Ούζο Πλωµαρίου και Ελληνικός Σύνδεσµος Παραδοσιακών Σκαφών φροντίζουν να παραµείνει ζωντανή η ιστορία και η παράδοση της ναυτοσύνης.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post