Τα νέα της κλάσης J24

Η βασική προσπάθεια της κλάσης J24 είναι αυτή την περίοδο να ενεργοποιήσει ή καλύτερα να δώσει ζωή στον υπάρχοντα στη χώρα µας στόλο.

Έως τώρα έχουν επισκευαστεί, µε την τεράστια ευκαιρία της διοργάνωσης του Παγκοσµίου του 2023 στην Ελλάδα τα σκάφη, “Anima” απο τον Όµιλο Αγίου Νικόλαου, “Simera” του Ι.Ο. Ηράκλειου, “Νικόλας” του Ν.Ο. Χανίων, ενώ αναµένουµε τουλάχιστον ακόµα 6 µε 7 σκάφη τα οποία δεν ήταν ενεργά, να ξαναγίνουν ανταγωνιστικά και έτοιµα για αγώνες, µετά τις προβλεπόµενες επισκευές. Ταυτόχρονα µε την ολοκλήρωση της επισκευής των σκαφών η κλάση έχει προσκαλέσει στο τέλος Φεβρουαρίου τον Ευρωπαίο διεθνή καταµετρητή των J24, ο οποίος θα είναι και ο επίσηµος καταµετρητής κατά τη διάρκεια του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος, µε στόχο να εξασφαλίσει για όλα τα ελληνικά σκάφη, (ιδιωτικά ή ενοικιαζόµενα) την σωστή καταµέτρηση που είναι και η βάση µιάς δίκαιης αγωνιστικής διαδικασίας ειδικά δε σε µία One Design κατηγορία όπως αυτή των J24.

Αναφορικά µε το έτος 2023 που ήδη ξεκίνησε, το πρόγραµµα προβλέπει στις 18 και 19 Μαρτίου Διασυλλογικό στον Ναυτικό Όµιλο 78, στις 8 και 9 Απριλίου στον Ν.Α.Ο. Βούλας και στις 21 έως 23 Απριλίου την πρώτη φάση του Πανελλήνιου στον Ν.Ο. Ελλάδος. Στο ενδιάµεσο σίγουρα θα υπάρξουν και κάποια σκάφη που θα συµµετέχουν στον αγώνα “Παστρικάκια”. του Πολεµικού Ναυτικού. Επίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δύο τουλάχιστον οµάδες θα πάρουν µέρος στο Πανευρωπαϊκό της κλάσης J24 που θα διεξαχθεί από 20 έως 27 Αυγούστου στη λίµνη Balaton της Ουγγαρίας. Η µία θα είναι η jmania-musto, που ήταν και η νικήτρια του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος, όσο για τη δεύτερη σίγουρα θα είναι κάποια που θα έχει θέση και αυτή υψηλούς στόχους προετοιµασίας και διάκρισης. Οι αγώνες του καλοκαιριού θα ολοκληρωθούν στη Θεσσαλονίκη όπου από 9 έως 16 Σεπτεµβρίου, θα διεξαχθεί στον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα σκαφών J24. Ήδη από τώρα υπάρχει µεγάλο ενδιαφέρον για να συµµετάσχουν οµάδες απο µακρινές χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η Χιλή, η Αργεντινή, η Ιαπωνία, οι Η.Π.Α., αλλά και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η αγωνιστική χρόνια µας θα ολοκληρωθεί όπως πάντα στην Κρήτη και πιο συγκεκριµένα στον Ναυτικό Όµιλο Αγίου Νικολάου που θα διοργανώσει δύο αγώνες. Ένα Διασυλλογικό στις 21 και 22 Οκτωβρίου, καθώς και τη Β φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος, από 3 έως 5 Νοεµβρίου προκειµένου να προκύψει ο τελικός νικητής και του Πανελλήνιου και του ετήσιου ranking list.

Το 2023 θα είναι µπορούσε κανείς να πει ότι για την Ελληνική Κλάση J24 θα είναι µία χρονιά γεµάτη σηµαντικές δραστηριότητες που θα αναδείξουν κυρίως την επιµονή των µελών της για τη διεθνή ανάπτυξη της κλάσης τους καθώς και για προβολή των δυνατοτήτων της ελληνικής ιστιοπλοϊκής κοινότητος στο εξωτερικό

Avatar
by
Previous Post Next Post