Μία συνεργασία 26 χρόνων και 114 τευχών

Ήταν Φεβρουάριος του 1991 όταν ο Κώστας Αρμάος, τότε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον ΠΟΙΑΘ, με φώναξε στον Όμιλο να συζητήσουμε για μία δουλειά. Ήδη εκείνη την εποχή εργαζόμουν ως δημοσιογράφος & φωτογράφος για το περιοδικό ΘΑΛΑΣΣΑ & ΓΙΩΤΙΓΚ, ενώ η εταιρεία Paralos, που είχα μόλις ξεκινήσει με τον αδελφό μου, συνεργαζόταν με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης, για ημερολόγια και ετήσιες εκδόσεις κανονισμών.
Τα λόγια του Κώστα ήταν γεμάτα συγκίνηση, διότι ο άνθρωπος που είχε την πλήρη ευθύνη του περιοδικού του ΠΟΙΑΘ, (Σώτος Πολυκράτης) είχε φύγει ξαφνικά από τη ζωή και ο Όμιλος έψαχνε εναγωνίως έναν άνθρωπο που να μπορεί να αναλάβει τη συνέχιση της έκδοσης του ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟY ΚΟΣΜΟΥ. Όντας στα πρώτα βήματα της Paralos Creative, σκέφτηκα ότι όφειλα να αρπάξω την ευκαιρία που μου δινόταν μέσα από την απώλεια ενός άξιου ανθρώπου και να συμβάλλω στην έκδοση του ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟY ΚΟΣΜΟΥ με την ίδια αγάπη, την ίδια θέληση όπως εκείνος. Φυσικά ο Κώστας Αρμάος μου μετέφερε ότι θα είχα την πλήρη υποστήριξη όλων των μελών του ΔΣ του ΠΟΙΑΘ από πλευράς αρθρογραφίας κάτι το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα.
Από τότε λοιπόν το 1991 μέχρι σήμερα τον Φεβρουάριο του 2017 πέρασαν 26 χρόνια και εμείς όλοι όσοι δουλεύουμε, γράφουμε, φωτογραφίζουμε και ετοιμάζουμε τον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε 127 τεύχη με περίπου 7.000 σελίδες ιστιοπλοϊκής ιστορίας. Και θα συνεχίσουμε!** Μέσα από τις λίγες αυτές γραμμές θα ήθελα τώρα στα 30 χρόνια του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ να ευχαριστήσω τον Κώστα Αρμάο που το 1991 με πρότεινε στο Δ.Σ. του ΠΟΙΑΘ και τον Ιωάννη Μαραγκουδάκη, Πρόεδρο του Ομίλου, που επί 26 χρόνια είναι ο στυλοβάτης της έκδοσης αυτής.
Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post