Συμμετοχή ΣΝΔ στο Λιβόρνο

Η παραδοσιακή “Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδηµιών” πραγµατοποιήθηκε απο την Τρίτη 25 Απριλίου ως και τη Δευτέρα 1η Μαϊου 2023, στην πόλη του Λιβόρνο στο πλαίσιο της “Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδοµάδας” στην οποία συνδιοργανωτής είναι η Ιταλική Ναυτική Ακαδηµία.

Στη διοργάνωση συµµετείχαν συνολικά, 34 πληρώµατα από 25 χώρες παγκοσµίως.

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίµων, µετά από πρόσκληση της Ιταλικής Ναυτικής Ακαδηµίας, συµµετείχε στους αγώνες, και µετά από 6 συνολικά ιστιοδροµίες σε τρεις ηµέρες, κατέκτησε την 1η θέση στη “Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδηµιών” και τη 2η θέση στο Ανοικτό Στρατιωτικό Πρωτάθληµα Ιταλίας που έγινε παράλληλα στη “Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδοµάδα”.

Οι αγώνες διεξήχθησαν µε σκάφη κλάσης “TRIDENT 16” ένα εκ των οποίων παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές για τη συµµετοχή στους αγώνες του πληρώµατος της Σχολής Ναυτικών Δοκίµων.

Προπονητής και αρχηγός της αποστολής της Σχολής Ναυτικών Δοκίµων ήταν ο λοχαγός (Τ/Χ) Χριστονίκος Γιαννίρης και το πλήρωµα αποτελείτο από τους: Ν. Δόκιµος (ΙΙΙ) Βησσαρίων Παππάς (Κυβερνήτης), Ν. Δόκιµος (ΙΙ) Σπυρίδων Ελευθέριος Παπανικήτας (πλήρωµα), Ν. Δόκιµος (ΙΙ) Γεώργιος Λιότσης (πλήρωµα).

Οι ανωτέρω διακρίσεις προέβαλαν διεθνώς τη Σχολή Ναυτικών Δοκίµων και το Πολεµικό Ναυτικό.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post