Στην 7η θέση η εθνική ομάδαομαδικού Optimist στο Ευρωπαϊκό

Αξιοπρεπή εµφάνιση έκανε η εθνική οµάδα οµαδικού της κατηγορίας Optimist στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα που έγινε στην Ολλανδία.

Στον αγώνα έλαβαν µέρος 15 χώρες και η εθνική µας οµάδα κατέλαβε την 7η θέση, την ίδια που είχε πάρει και στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα. Πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχθηκαν οι Ιταλοί. Συνολικά οι 4 ιστιοπλόοι µας έδωσαν 22 αγώνες. Στον πρώτο γύρο έτρεξαν 14 κούρσες από τίς οποίες κέρδισαν10, στον δεύτερο γύρο 7 κούρσες και είχαν 2 νίκες και στις νοκ άουτ ιστιοδροµίες για την 7η θέση νίκησαν τους Ισπανούς.

Την εθνική οµάδα στην Ολλανδία αποτελούσαν οι αθλητές, Εµµανουήλ Βοµβύλας του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, ο Παναγιώτης Τσατραφίλης του Ν.Ο. Αµφιθέας και οι αθλητριες Αθηνά Σουλιώτη, Ελένη Αλχανάτη του Ν.Ο.Π. Φαλήρου.


Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη ο Ιάσων Παναγιωτόπουλος

Σε θρίαµβο του Ιάσωνα Παναγόπουλου και της εθνικής µας οµάδας Optimist εξελίχθηκε το ανοιχτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα της κατηγορίας που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης.

Ο Ι. Παναγόπουλος του Ν.Ο. Καλαµακίου πραγµατοποίησε εντυπωσιακή εµφάνιση και κατέκτησε το χρυσό µετάλλιο για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά, ενώ η ελληνική οµάδα αναδείχθηκε 2η δύναµη στην Ευρώπη σε σύνολο 47 χωρών!

Εξαιρετικά αποτελέσµατα για την ελληνική ιστιοπλοΐα που αποδεικνύουν στην πράξη ότι µε την οργανωµένη δουλειά που γίνεται µε τα αυθεντικά ταλέντα µας, από τους οµίλους και τους προπονητές τους. το άθληµα έχει παρόν και µέλλον.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι στην πρώτη 15άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος που έτρεξαν 166 σκάφη πλασαρίστηκαν 4 ακόµη αθλητές µας. Ο Εµµανουήλ Βοµβύλας (Α.Ν.Ο.Γ.) ήταν 11ος, ο Γιώργος Μπουγιούρης (Ν.Ο. Καλαµακίου) 12ος, ο Στέφανος Σαµαράς (Ν.Α.Ο. Μάτι) 14ος και ο Δηµήτρης Ζαχαράκης (Ν.Ο. Βόνιτσας) 15ος.

Στα κορίτσια και σε σύνολο 126 αθλητριών εξαιρετική ήταν η εµφάνιση της Αθηνάς Σουλιώτη (Ν.Ο.Π.Φ.) η οποία τερµάτισε 5η, η Ελένη Αλχανάτη (του ίδιου οµίλου) ήταν 6η, η Δέσποινα Θεοδωρακοπούλου (Ο.Φ.Θ.) 10η, η Κωνσταντίνα Ραγκούση ( Ν.Ο. Πάρου)13η, η Κωνσταντίνα Σινάνη ( Ι.Ο. Χανίων) 25η και η πρωταθλήτρια Ελλάδος U13, η Αλεξάνδρα Λάγιου (Ν.Ο.Π.Φ.), κατέλαβε την 32η θέση.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post