Πρώτη δύναμη στο κόσμο η ελληνική κωπηλασία Τέσσερα μετάλλια οι Έφηβοι στο Βαρέζε

Πρωτόγνωρες επιτυχίες για τα ελληνικά κουπιά σε διεθνή διοργάνωση. Η Ελλάδα είναι η πρώτη παγκόσµια δύναµη στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων κατακτώντας τρία χρυσά µετάλλια κι ένα χάλκινο στο φινάλε του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος στο Βαρέζε της Ιταλίας από 28-31 Ιουλίου.

Μοναδικές στιγµές προσέφεραν τα γαλανόλευκα κουπιά την τελευταία µέρα του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος στην ιταλική λίµνη φτάνοντας στην κατάκτηση τριων χρυσών µεταλλίων κάτι που καµία άλλη από τις 51 χώρες που πήραν µέρος δεν κατάφερε, καθώς κι ένα χάλκινο µετάλλιο το µοναδικό που ήρθε από ανδρικό πλήρωµα αφού και τα τρια χρυσά είχαν άρωµα γυναίκας.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι και τα τρια χρυσά πληρώµατα είχαν θριαµβεύσει πριν δυο µήνες στο ίδιο κωπηλατοδρόµιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων και επιβεβαίωσαν και παγκόσµια πλέον την ανωτερότητά τους από τις αντιπάλους τους.

Πιο συγκεκριµένα οι Σοφία Δαλίδου – Στυλιανή Νατσιούλα έγραψαν στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα του Βαρεζε αφού κατέκτησαν το χρυσό µετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ µε χρόνο 6:57.40 που αποτελεί και νέο παγκόσµιο ρεκόρ αφήνοντας στη 2η θέση την ιταλική βάρκα (7:02.60) και 3η τη γερµανική (7:03.15).

Εξαιρετικές Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη που έφεραν το πρώτο χρυσό χρονικά πέφτοντας πρώτες στον τερµατισµό του τελικού της δικώπου νεανίδων µε χρόνο 7:16.95 αφήνοντας 2η την ιταλική βάρκα που ήταν συνεχώς µπροστά µέχρι τα 1500µ. µε 7:17.45 και 3η τη γερµανική µε χρόνο 7:26.40.

Χρυσή παγκόσµια και µε µεγάλη διαφορά που έφτασε σχεδόν τα 6 δευτερόλεπτα η Κατερίνα Γκόγκου θριάµβευσε στον τελικό του σκιφ Νεανίδων µε χρόνο 7:35.64 αφήνοντας πίσω την Ιταλίδα Σπιριτο (7:41.09) και 3η την Ελβετίδα Κιουεν (7:41.91) .

Μεγάλη κούρσα και χάλκινο µετάλλιο για το τετραπλό σκιφ των Εφήβων στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα. Οι Παναγιωτης Αδάµ – Απόστολος Λυκοµητρος – Νικος Χωλοπουλος – Δηµητρης Παπάζογλου τερµάτισαν σε 5:53.18 πίσω από την Τσεχία που πήρε το χρυσό µε 5:50.83 και την Ιταλία που πήρε το ασηµένιο µε 5:51.19.

Η Ελλάδα όµως είχε και παρουσία σε τρεις µικρούς τελικούς και ένα τελικό Γ. Πιο συγκεκριµένα την 1η θέση στον µικρό τελικό της δικώπου Εφήβων πήραν οι Βασίλης Κωστούλας – Δηµήτρης Κούτρας τερµατίζοντας σε 6:42.41 και κατετάγησαν 7οι στη γενική του Παγκοσµίου.

Στη 2η θέση του µικρού τελικού τερµάτισε η τετράκωπος των Νεανίδων µε τις Νικολέτα Δρογαλά – Δήµητρα Παπαϊωάνου – Σωτηρία Μιχαηλίδη – Ευθυµία Κουκλουµπέρη µε χρόνο 6:52.02 και κατετάγησαν 8ες στη γενική.

Στον τελικό Β΄του τετραπλού Νεανίδων η ελληνική βάρκα µε τις Μαρία Ελένη Λεβεντέλη – Λεµονιά Μακρυγιάννη – Γαβριέλα Λιώλιου – Σωτηρία Άνγκου πήραν τη 4η θέση 6:40.73 και κατέλαβαν την 10η στη γενική του αγωνίσµατός τους.

Τη 2η θέση στον τελικό Γ΄ του διπλού των Εφήβων κατέλαβαν οι Λεωνίδας Κοπίδης – Παναγιώτης Μακρυγιάννης µε χρόνο 6:32.36 και κατετάγησαν στη 14η θέση στη γενική του Παγκοσµίου Εφήβων.

Στον πίνακα των µεταλλίων του Παγκοσµίου Εφήβων του Βαρέζε η σειρά έχει ως εξής:

1.        ΕΛΛΑΔΑ             3-0-1

2.        ΙΤΑΛΙΑ                2-6-1

3.        ΓΕΡΜΑΝΙΑ          2-2-4

4.        ΗΠΑ                    2-0-1

5.        Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ          1-2-1

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post