Πρωτάθλημα ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2016 με τον αγώνα ΤΡΙΓΩΝΑ 2016.

Ο αγώνας πραγµατοποιήθηκε στον κόλπο της Ιξιάς το Σαββατοκύριακο 1- 2 Οκτωβρίου και αποτελούνταν από 4 ιστιοδροµίες όρτσα – πρύµα, που έκριναν και τα τελικά αποτελέσµατα της γενικής κατάταξης του Πρωταθλήµατος του ΑΣΙΑΘΡ και στις 2 κλάσεις στις οποίες είχαν χωριστεί τα σκάφη που συµµετείχαν. Αν και οι πρώτες θέσεις του Πρωταθλήµατος είχαν ήδη ξεκαθαρίσει για το ESTELLA στην κλάση 1 και το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ στην κλάση 2, για τις υπόλοιπες θέσεις δόθηκε µάχη µέχρι και την τελευταία ιστιοδροµία του αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Παρά την αρχική πρόγνωση του καιρού µε την οποία αναµένονταν ασθενείς άνεµοι στην ευρύτερη περιοχή, τελικά οι συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές για ιστιοπλοΐα. Ο άνεµος έπνεε από δυτική διεύθυνση µε ένταση 10 έως 14 κόµβους ενώ ο κυµατισµός ήταν χαµηλός. Οι συνθήκες διατηρήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ηµέρας και έτσι τελικά η Επιτροπή Αγώνα έλαβε την απόφαση και διεξήγαγε 3 ιστιοδροµίες αντί των αρχικά 2 προγραµµατισµένων. Τα σκάφη διένυσαν σε κάθε ιστιοδροµία µια απόσταση 6 ναυτικών µιλίων µε 2 παλινδροµικές διαδροµές όρτσα πρύµα, χαρίζοντας όµορφο θέµα σε όσους βρέθηκαν στις ακτές της περιοχής αλλά και στον λόφο του Μόντε Σµιθ. Σε όλους τους αγώνες ο συναγωνισµός κυβερνητών και πληρωµάτων ήταν ιδιαίτερα έντονος, ειδικά για τα σκάφη της κλάσης 2 στην οποία 3 σκάφη, το DAS BOOT, το ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ και το ΚΑΛΗΜΕΡΑ έδιναν µάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της γενικής κατάταξης του Πρωταθλήµατος.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου πραγµατοποιήθηκε η 4η και τελευταία ιστιοδροµία του αγώνα. Ο άνεµος έπνεε και πάλι δυτικός αλλά χαµηλότερης έντασης, στα επίπεδα των 8 κόµβων. Η εκκίνηση της ιστιοδροµίας δόθηκε στις 11:00 π.µ. και προοδευτικά ο άνεµος άρχισε να εξασθενεί, αναγκάζοντας την Επιτροπή Αγώνα να κάνει επιβράχυνση της ιστιοδροµίας. Τελικά τα σκάφη τερµάτισαν νωρίς το µεσηµέρι και στη συνέχεια οι ιστιοπλόοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΑΣΙΑΘΡ στο Μανδράκι όπου κατά τη διάρκεια µιας όµορφης εκδήλωσης, δόθηκαν και τα έπαθλα στους νικητές του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στην κλάση 1, την πρώτη θέση του αγώνα πήρε το σκάφος ESTELLA που κατέκτησε την πρώτη θέση και στις 4 ιστιοδρομίες. Δεύτερο ήταν το σκάφος ΑΠΟΛΛΩΝ και τρίτο το σκάφος ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ. Αντίστοιχα στην κλάση 2, πρώτο κατετάγη το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ, δεύτερο το ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ και τρίτο το DAS BOOT.

Με τον τρόπο αυτό η τελική κατάταξη του Πρωταθλήµατος του ΑΣΙΑΘΡ µετά από 7 αγώνες και 20 ιστιοδροµίες που διεξήχθησαν από τον Απρίλιο του 2016 µέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 είναι η παρακάτω:

Στην κλάση 1 Πρωταθλητής αναδείχθηκε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, δεύτερο ήταν το BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Τάσο Φώτη και τον Μανώλη Σπυρίδη και την τρίτη θέση κατέλαβε το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτες τους Σταμάτη και Σωτήρη Σταύρα.

Στην κλάση 2 Πρωταθλητής αναδείχθηκε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, τη δεύτερη θέση πήρε το DAS BOOT με κυβερνήτες τον Δημήτρη και τον Σταμάτη Σταματά και τρίτο ήταν το ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ με κυβερνήτη τον Αντώνη Βογιατζή.

Αναλυτικά τα αποτελέσµατα του αγώνα ΤΡΙΓΩΝΑ 2016, αλλά και όλα τα αποτελέσµατα των αγώνων που πραγµατοποίησε ο ΑΣΙΑΘΡ το 2016 είναι αναρτηµένα στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr

Αντώνης Δράκος
by
Previous Post Next Post