Προετοιμασία στη Ν.Αφρική για Νικολαϊδου-Ασουμανάκη

Προετοιμασία ολυμπιακού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να κάνουν για περίπου δυο εβδομάδες (από 9 έως 25 Μαρτίου ) στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής σε διεθνές προπονητικό κέντρο το δίδυμο των 4ων ολυμπιονικών του διπλού σκιφ Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη. Το ελληνικό δίδυμο συνόδευε ο ομοσπονδιακός προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος.
«Προπονιόμασταν καθημερινά 6 ώρες πρωί κι απόγευμα. Τις πρώτες μέρες δυσκολευτήκαμε πολύ να προσαρμοστούμε λόγω του πολύ ζεστού καιρού αφού στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο ήταν εντελώς διαφορετικές. Προσαρμόστηκε το σώμα μας σχετικά γρήγορα» λέει η Σοφία Ασουμανάκη και συμπληρώνει «Η προπόνηση περιελάμβανε περισσότερες ώρες στη βάρκα όπου δουλεύαμε το τεχνικό κομμάτι αλλά και τη φυσική κατάσταση κάτι που είναι αρκετά δύσκολο γιατί το υψόμετρο ήταν πολύ μεγαλύτερο από της Ελλάδας αφού βρισκόμασταν στα 1300μ.».
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τις συνθήκες που συνάντησαν οι κοπέλες μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Τόλη Παλαιοπάνο. «Η διαμονή σε αυτό το προπονητικό κέντρο ήταν ότι καλύτερο για έναν αθλητή από οποιοδήποτε σπορ. Παρείχε οτιδήποτε χρειαζόμασταν για την προετοιμασία μας . Πολύ καλό φαγητό, χώροι χαλάρωσης και αποθεραπείας , το γυμναστήριο είναι προσαρμοσμένο στα περισσότερα αθλήματα δεν υπάρχουν ελλείψεις, φυσικά ήταν πολύ καθαρά και το προσωπικό έτοιμο να μας εξυπηρετήσει σε ότι προέκυπτε».
Και ο στίβος όμως ήταν εξαιρετικός για το ελληνικό πλήρωμα όπως και ο εξοπλισμός που χρησιμοποίησε από ένα τοπικό κλαμπ που παρείχε τη φιλοξενία στα δύο κορίτσια και τον προπονητή τους.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post