Πεπραγμένα της Ελληνικής Κλάσης Laser για το 2016

Η συστηματική δουλειά όλων ανεξαιρέτως των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κλάσης Laser, χρόνο με τον χρόνο αποφέρει καρπούς. Από τη χρονιά που δημιουργήθηκε η Ελληνική Κλάση, διοικητικά το Laser άρχισε να έχει διεθνή παρουσία και να τοποθετείται ως οντότητα στα διοικητικά σαλόνια της Ευρώπης.
Έτσι και φέτος η Ελληνική Κλάση Laser παραβρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο της EURILCA τον Νοέμβριο στο Βέλγιο, όπου κατετέθηκαν δύο προτάσεις για ανάληψη αγώνων από ελληνικά σωματεία. Η πρώτη πρόταση για το Ευρωπαϊκό LASER RADIAL νέων από τον Ν.Ο. Καλαμακίου το 2019, έγινε δεκτή και το πρωτάθλημα δόθηκε στην Ελλάδα, ενώ η δεύτερη πρόταση για το Eυρωπαϊκό LASER MASTER από τον Ν.Ο. Καλαμάτας το 2019, δεν έγινε δεκτή.
Μετά από αυτό η χώρα μας έχει αναλάβει πλέον με τη συστηματική υποστήριξη της Ε. Κ. Laser δύο διεθνή πρωταθλήματα και φυσικά ο σχεδιασμός συνεχίζεται με στόχο και άλλα πρωταθλήματα στο μέλλον.
Επίσης με τη βοήθεια της Κλάσης διοργανώθηκε το πρώτο EUROPA CUP στην Ελλάδα που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με συμμετοχή 7 Κρατών & 53 σκαφών. Η Κλάση συμμετείχε στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4.7 στην Crozone της Γαλλίας παραχωρώντας το τρέιλέρ της, με το οποίο και μεταφέρθηκαν τα σκάφη, όλων των Ελλήνων αθλητών από και προς τη χώρα διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
Τέλος δε, στις εγκαταστάσεις του Ν. Ο. Καλαμακίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο επίσημο σεμινάριο καταμέτρησης σκαφών Laser, από τον διεθνή καταμετρητή Πάνο Μαυρογεώργη, με αποτέλεσμα η καταμέτρηση των σκαφών Laser σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα να γίνεται συνήθεια με στόχο να τηρούνται οι κανονισμοί της Κλάσης και οι αγώνες να είναι δίκαιοι και απόλυτα ίσοι για όλους τους αθλητές.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post