Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420

Με 11 δυνατές ιστιοδροµίες ολοκληρώθηκε στον Ν.Ο.Π. Φαλήρου το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα 420 που ήταν και αγώνας πρόκρισης για τη συγκρότηση της εθνικής οµάδας.

Τα 29 σκάφη από 9 οµίλους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πρόσφεραν θέαµα σε όσους επέλεξαν να δουν την τελική φάση µέσω του Live Streaming της ΕΙΟ που µεταδόθηκε από το κανάλι της Οµοσπονδίας στο You Tube και το Facebook.

Την τελετή απονοµής των επάθλων στους νικητές τίµησαν µε την παρουσία τους ο δήµαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου. Επίσης βραβεύτηκε ο αθλητής και εκπαιδευτής Ανοιχτής Θαλάσσης Κώστας Μάνθος για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο.

Τα αποτελέσµατα ανά κατηγορία είναι:

ΑΝΔΡΩΝ KAI U19
1.  Δηµήτρης Σουρλατζής – Νίκος Σουρλατζής     Ι.Ο.Π. 33 βαθµούς
2.  Δηµήτρης Μπήτρος – Κλειώ Σουλιώτη            Ι.Ο.Π. 41β.
3.  Σωκράτης Χαµαριάς – Αθανάσιος Λαχανής     Ι.Ο.Π. 68β.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1.  Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη          Ι.Ο.Π. 33β.
2.  Δήµητρα Βαρθολοµαίου – Μεταξία Γώγου      Ν.Ο.Π.Φ. 72β.
3.  Μαριάννα Σαρικαβάζη – Λυδία Ράπτη              Ν.Ο.Π. Φ. 85β.

ΜΙΚΤΟ
1.  Δηµήτρης Μπήτρος – Κλειώ Σουλιώτη            Ι.Ο.Π. 41β.
2.  Μαρία Βογιατζοπούλου – Αλέξανδρος Βρίζας    Ν.Ο.Θ. / Ο.Φ.Θ. 109β.
3.  Ελενα Νόρτον – Κωνσταντίνος Πηγής             Ν.Ο.Τ.Κ. 117β.

U19 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1.  Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη          Ι.Ο.Π. 33β.
2.  Μαριάννα Σαρικαβάζη – Λυδία Ράπτη              Ν.Ο.Π. Φ. 72β.
3.  Γεωργία Φαβίου – Δανάη Αγγελοπούλου       Ι.Ο.Π. 115β.

ΜΙΚΤΟ U19
1.  Δηµήτρης Μπήτρος – Κλειώ Σουλιώτη            Ι.Ο.Π 41β.
2.  Ελενα Νόρτον – Κωνσταντίνος Πηγής             Ν.Ο.Τ.Κ. 117 β.
3.  Αχιλλέας Κουλούρης – Φεβρωνία Μπουζάνα    Ν.Ο.Τ.Κ. 132β.

U17
1. Σωκράτης Χαµαριάς – Αθανάσιος Λαχανής         Ι.Ο.Π. 68β.
2. Ιωνας Στρωµατιάς – Γεώργιος Μιχαλόπουλος         Ν.Ο.Ε./Ι.Ο.Π. 91β.
3. Αλέξανδρος Πιπεράκης – Ιάσωνας Ξυπάς            Ν.Ο.Π.Φ. 107β.


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 6

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σηµείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα της κατηγορίας ILCA 6 ανδρών που έγινε στο Λαύριο. Αυτός ο αγώνας ήταν και πρόκριση για την εθνική οµάδα ανδρών του 2023, αλλά και εσωτερική πρόκριση στις νεάνιδες για το ποια αθλήτρια θα µας εκπροσωπήσει στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Νεότητας στη Βραζιλία.

Διοργανωτής ήταν ο Ν.Α.Ο. Λαυρεωτικής, οι άνθρωποι του οποίου έκαναν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τους αθλητές, τους προπονητές και όσους βρέθηκαν στο Λαύριο για τον αγώνα. Πολύ σηµαντική ήταν η βοήθεια του δήµου, του Οργανισµού Λιµένος Λαυρίου, του Λιµενικού, πολλών εθελοντών και τοπικών χορηγών.

Όπως κάθε µεγάλος αγώνας έτσι κι αυτός µεταδόθηκε σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook Ο κάθε ενδιαφερόµενος είχε τη δυνατότητα να απολαύσει 11 σπουδαίες ιστιοδροµίες και να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόµενων, καθώς και τον επαγγελµατισµό των διοργανωτών σε στεριά και θάλασσα.

Οι υπεύθυνοι του Ν.Α.Ο. Λαυρεωτικής, µάλιστα, πρωτοτύπησαν και ήρθαν σε συµφωνία µε δύο καφετέριες της πόλης στο λιµάνι και οι πολύ δυνατές ιστιοδροµίες µεταδόθηκαν από τις µεγάλες τηλεοράσεις τους. Έτσι, ο κάθε πελάτης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Στους άνδρες αγωνίστηκαν 36 σκάφη και νικητής ήταν ο Νικόλαος Λάµπρος Γαρµπής του Ν.Ο.Α.Σ. µε 41 βαθµούς. Δεύτερος τερµάτισε ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης του Ν.Ο.Ε.Φ. µε 56 βαθµούς και τρίτος ο Μάριος Σταθάς του Ν.Ο.Π. Φαλήρου µε 57 βαθµούς.

Οι ίδιοι νικητές ήταν και στα U21, ενώ στα U19 κέρδισε ο Α. Ιωαννίδης, µε δεύτερο τον Μ. Σταθά και τρίτο τον Διονύση Καλπογιαννάκη του Ν.Ο. Καλαµακίου µε 62 βαθµούς.

Στα U17 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αδαµάντιος Πετριανός του Ν.Ο.Π. Φαλήρου µε 76 βαθµούς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Νεκτάριος Νικόλαος Προκοπίου του ίδιου οµίλου µε 91β. και την τρίτη ο Αλέξανδρος Κυφίδης του Ν.Ο. Βουλιαγµένης µε 98 βαθµούς.

Στις νεάνιδες έτρεξαν επτά σκάφη και νίκησε η Ηρώ Κουραβέλου του Ν.Ο. Βουλιαγµένης µε 14 βαθµούς. Ακολούθησαν η Εβελίνα Καραγεώργου του ίδιου οµίλου µε 15 βαθµούς και η Μαρί Χριστίνα Μένη του Ν.Α.Ο. Βούλας µε 31 βαθµούς,

Στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Νεότητας στη Βραζιλία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης του Ν.Ο.Ε.Φ. και η Ηρώ Κουραβέλου του Ν.Ο. Βουλιαγµένης.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post