Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εγκαινίασε τις πτήσεις της Cycladic, της πρώτης ελληνικής ενδο-νησιωτικής αερογραμμής που συνδέει τα νησιά του Αιγαίου

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2022 – Το ελληνικό project ‘Cycladic’, η πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραµµή της χώρας, πραγµατοποίησε το παρθενικό της δροµολόγιο πάνω από το Αιγαίο µε επιβάτες τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζηµάρκο και συνεργάτες του, σηµατοδοτώντας µια νέα εποχή για τις µετακινήσεις των µονίµων κατοίκων των νησιών του Αιγαίου.

Με πυξίδα ένα µοναδικό όραµα

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία µε την αγάπη για τα ελληνικά νησιά και το ταξίδι, το όραµα της ιδρυτικής οµάδας της Cycladic έχει πρωταρχικό στόχο την αύξηση των συνδέσεων των ελληνικών νησιών εύκολα και άµεσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τη διευκόλυνση των µονίµων κατοίκων. Παράλληλα η νεοσύστατη αεροπορική διασύνδεση, δηµιουργεί και ένα µοναδικό τουριστικό προϊόν που επαναπροσδιορίζει την έννοια του island-hopping στην Ελλάδα.

Η Cycladic µε συχνές, γρήγορες και άνετες πτήσεις έρχεται να δώσει λύση στις ανάγκες των κατοίκων του Αιγαίου για εύκολες µετακινήσεις µεταξύ των νησιών δώδεκα µήνες τον χρόνο. Παράλληλα µυεί τους επιβάτες σε µια νέα ταξιδιωτική εµπειρία στο Αιγαίο, προσφέροντας και τη δυνατότητα πτήσεων charter για µεγαλύτερη αυτονοµία. Το αρχικό point to point δίκτυο της Cycladic συνδέει απευθείας Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο) και Ρόδο µε πτήσεις διάρκειας από 20’ έως 1 ώρα και 20’ (αναλόγως προορισµού), ενώ από το καλοκαίρι στους προορισµούς θα προστεθεί και η Μήλος. Οι πτήσεις θα πραγµατοποιούνται και τους χειµερινούς µήνες. Ο Operator του Cycladic Project είναι η Ιfly S.A., η µεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Υπερσύγχρονος και φιλικός προς το περιβάλλον στόλος

Ο στόλος της αποτελείται από 3 καινούργια µονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan 208BEX που παρέχουν µια αξέχαστη εµπειρία πτήσης. Τα νέα αυτά αεροσκάφη πετούν σε χαµηλότερα υψόµετρα από τα συνήθη και διαθέτουν µεγάλα παράθυρα που παράλληλα µε το άπλετο φυσικό φως χαρίζουν στους επιβάτες ξεχωριστές εικόνες του Αιγαίου. Με σεβασµό στη φύση και προτεραιότητα την αειφορία, τα αεροσκάφη της Cycladic είναι τελευταίας τεχνολογίας, µε υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και συντηρούνται βάσει των σηµαντικότερων διεθνών προτύπων, εξασφαλίζοντας χαµηλότερο αποτύπωµα άνθρακα για τη µη επιβάρυνση του πλανήτη.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζηµάρκος, σηµείωσε: «Η Cycladic ενισχύει τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου µε άµεσο και αποτελεσµατικό τρόπο, διευκολύνοντας τις µετακινήσεις των κατοίκων της Περιφέρειάς µας και προσφέροντας λύσεις σε σηµαντικές ανάγκες τους. Χαίροµαι ιδιαίτερα που τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες µου ζήσαµε αυτή τη µοναδική εµπειρία και µπορώ να διαβεβαιώσω τη χρησιµότητα και τη σηµασία της για όλους όσοι ζούµε στα νησιά. Είµαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός νέου µοντέλου island-hopping για τον ελληνικό τουρισµό, ενώ συγχρόνως θα συνδράµει στη λύση πολλών λειτουργικών ζητηµάτων των µετακινήσεων µεταξύ των νησιών».

O Ανδρέας Σωτηρόπουλος της Cycladic, δήλωσε: «Είµαστε πολύ χαρούµενοι που συστήνουµε τη Cycladic, η οποία έρχεται να καλύψει το κενό στις µετακινήσεις των κατοίκων του Αιγαίου µεταξύ των νησιών, αλλά και να αποτελέσει τον ιδανικό συνταξιδιώτη του σύγχρονου επιβάτη που αναζητά έναν ισορροπηµένο συνδυασµό εµπειρίας, ευελιξίας και ευκολίας. Στόχος µας δεν είναι απλώς η πιο εύκολη πρόσβαση για τον εποχικό ταξιδιώτη αλλά η ουσιαστική διευκόλυνση του Έλληνα νησιώτη. Στηρίζουµε τον προορισµό και ενισχύουµε την καθηµερινότητα των κατοίκων, στοχεύοντας στη βιώσιµη τουριστική ανάπτυξη».

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post