Οι ολυμπιακές κατηγορίες ιστιοπλοΐας για το 2020

Ίδιες παραμένουν οι επτά ολυμπιακές κατηγορίες ** (10 events) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo 2020, σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της World Sailing στη Βαρκελώνη. Δύο είναι μόνον οι διαφοροποιήσεις που αποφασίστηκαν, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. Πρώτον το μικτό διθέσιο σκάφος Nacra θα μετεξελιχθεί σε Foiling Nacra και δεύτερον θα αλλάξουν τα ποσοστά συμμετοχής Γυναικών σε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της W.S. στο Πεκίνο το 2008 ήταν 35% Γυναίκες, στο Λονδίνο το 2012 ήταν 37% , στο Ρίο το 2016 ήταν 43% Γυναίκες ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί στο Tokyo η σχέση Ανδρών και Γυναικών να γίνει 50%-50%.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο Τόκυο το 2020 αναμένεται να συμμετέχουν 10.500 αθλητές και να μοιραστούν 310 ολυμπιακά μετάλλια.

** RSX (Α-Γ), Laser (A) & Laser Rdt (Γ) , 470 (Α-Γ) 49er (A) & 49fx (Γ) , Finn (Α) & Foiling Nacra (Μ)
A: Ανδρών, Γ: Γυναικών, Μ: Μικτό
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post