Οι Κ.Τριγκώνης & Ντ.Πασχαλίδης βοηθούν τα νέα παιδιά!

Hταν πάντα μέσα στις προθέσεις μας να κάνουμε κάτι για τη νεότερη γενιά. Άλλωστε η αλήθεια κρύβεται στα λόγια του Ντάνη: «Θα μας διαγράψει η Ιστορία αν δεν περάσουμε στα νέα παιδιά τη γνώση και την εμπειρία την οποία κατέχουμε. Τα παιδιά πιο πολύ θα μας θυμούνται γι αυτά που κάνουμε γι αυτά παρά για τις επιτυχίες μας».
Πόση αληθεια κουβαλάει αυτή η φράση.
Το Red Bull Under my Wing είναι ένα πρόγραμμα – πρωτοβουλία της εταιρίας σε συνεργασία με τους εγνωσμένης αξίας αθλητές της σε διάφορα αθλήματα και αγωνίσματα για να περάσουν στην επόμενη γενιά την εμπειρία και γνώση που έχει κατακτηθεί.
Το συζητούσαμε πολύ καιρό για να το κάνουμε αλλά κυρίως η έλλειψη χρόνου από τα συνεχή ταξίδια μου δεν το επέτρεπε να γίνει.
Με το που μας δόθηκε η ευκαιρία όμως διοργανώσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο αυτό το τριήμερο καμπ για παιδιά από 15 έως 18 ετών δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τόσο εμάς όσο και και το καταμαράν με το οποίο αγωνιζόμαστε.
20 παιδιά λοιπόν απ όλους τους ομίλους της Β.Ελλάδας τα οποία επιλέχθηκαν από τους προπονητές τους συμμετείχαν σ’ αυτό το τριήμερο το οποίο ήταν πραγματικά απολαυστικό!
Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά περίμενα ότι θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τον Ντάνη διάφορα ευτράπελα μιας και προηγούμενη εμπειρία από καταμαράν δεν είχε κανένας από τους συμμετέχοντες.
Αυτό ήταν κάτι που με ανησυχούσε αρκετά πιο πολύ όχι τόσο από την πλευρά της οποιασδήποτε αβαρίας θα μπορούσε να συμβεί στο υλικό, αλλά από την πλευρά της ασφάλειας όπως και από το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο κάποιος να τρομάξει από τη δύναμη και την ταχύτητα ενός καταμαράν όπως το Tornado.
Τα παιδιά με διέψευσαν πανηγυρικά!!! Πραγματικά όλα κύλησαν τόσο καλά και ομαλά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με τις καιρικές συνθήκες (καταιγίδες ή άπνοια και πολλή βροχή).
Τα παιδιά είτε αγόρια είτε κορίτσια αποδείχτηκαν “μάχημα” και ήταν πραγματική απόλαυση να τα βλέπεις να εκτελούν υποδειγματικά!
Η ικανοποίηση τόσο στο δικό τους πρόσωπο όσο και στο δικό μας ήταν έκδηλη μιας και αντιμετώπισαν και κάποιες ακραίες καταστάσεις (μπουρίνι και τούμπαρισμα) με απαράμιλλη ψυχραιμία και πειθαρχία στη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί.
Αυτό που μου έμεινε προσωπικά απ αυτό το τριήμερο ήταν το πόσο ταλέντο συνάντησα αυτές τις τρείς ημέρες. Μου έμειναν και άλλα πράγματα βέβαια όπως η πειθαρχία των παιδιών στο πρόγραμμα και σ’ αυτά που είχαμε να κάνουμε, η συναναστροφή μεταξύ τους, το ενδιαφέρον που έδειξαν μα πάνω απ όλα το χαμόγελο τους ήταν το καλύτερο μετάλλιο για εμάς.
Θέληση μας λοιπόν είναι να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα την επόμενη άνοιξη. Στις σκέψεις μας υπάρχει και κάτι ακόμη πιο ουσιαστικό για τα παιδιά, αλλά αυτά ας τα αφήσουμε για αργότερα!
Previous Post Next Post