Οι ελληνικές διακρίσεις στη κλάση J24, συνεχίζονται…

Πολύ καλή εµφάνιση πραγµατοποίησε η ιστιοπλοϊκή οµάδα της Ελληνικής Αστυνοµίας που αγωνίστηκε στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα σκαφών J24 το οποίο και διοργανώθηκε στα τέλη Αυγούστου στη λίµνη Balaton της Ουγγαρίας.

Στο πρωτάθληµα συµµετείχαν 41 πληρωµάτων από 8 χώρες, εκ των οποίων δύο ελληνικά. Το επίπεδο των αγωνιζοµένων ήταν υψηλό και ο αγώνας έγινε ακόµα πιο απαιτητικός, αφού οι καιρικές συνθήκες, δεν ευνόησαν ώστε να διεξαχθούν οι 10 προγραµµατισµένες ιστιοδροµίες. Έτσι στις 5 κούρσες που έγιναν µε ελάχιστο άνεµο και µέσα στο γλυκό νερό της λίµνης, δοκιµάστηκαν οι ικανότητες όλων των οµάδων και φυσικά οι ικανότεροι αναδείχτηκαν και νικητές. Η ελληνική οµάδα που την αποτελούσαν οι ιστιοπλόοι του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος (κυβερνήτης), Νικόλαος Μαύρος, Νικόλαος Βαµβακόπουλος, Μαρία Μπόζη και Ιωάννης Φάκας ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του αγώνα και κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό και την 5η θέση στο Open µε 25,8 βαθµούς ποινής, έχοντας τερµατίσει στις θέσεις (11οι , 10οι, 1οι µε ποινή 2% ,8οι και 6οι ). Στο ίδιο πρωτάθληµα το σκάφος Anima από τον Ι. Ο. Ηρακλείου και κυβερνήτη τον Εµµανουήλ Κοντάκη τερµάτισε στην 29η θέση της γενικής. Νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος ήταν το σκάφος Headcase µε κυβερνήτη τον Ιρλανδό Cillian Dickson, δεύτερο το σκάφος Schwere Jungs από την Γερµανία µε κυβερνήτη τον Stefan Karsunke και τρίτο το σκάφος iJroncat µε κυβερνήτη τον Ούγγρο Gabor Sallai.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post