Με ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο και έναν ήπιο καιρό άνοιξε η αγωνιστική αυλαία της κλάσης σκαφών J24 για τo 2017.

O πρώτος προγραμματισμένος αγώνας της χρονιάς με επωνυμία “ΝΕΑΡΧΟΣ” πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 25-26/03/17 στον Άγιο Νικόλαο, διοργάνωσης Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου (ΙΟΑΝ). Οκτώ πληρώματα από τον ΙΟΑΝ, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ), τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου (ΙΟΗ) και το Ιστιοπλοϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν στον αγώνα, η τελική κατάταξη του οποίου κρίθηκε από την επαφή με μία σημαδούρα. Νικητής το πλήρωμα ΚΙΚΑ, το οποίο συνέχισε τη δυναμική του παρουσία μετά και την κατάκτηση της Λίστας Κατάταξης Σκαφών Κλάσης J24 του έτους 2016.
Το Σάββατο 25/3, τα πληρώματα προσήλθαν για τις εγγραφές και τους προβλεπόμενους ελέγχους και οι ιστιοδρομίες ξεκίνησαν στην ώρα τους. Η πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας ξεκίνησε με άνεμο διεύθυνσης 110 μοιρών και έντασης 5 knots, ενώ στη δεύτερη κούρσα είχαμε αλλαγή διεύθυνσης ανέμου από τις 80 μοίρες και άνοδο λίγο της ένταση στα 6-7 knots, συνθήκες οι οποίες διατηρήθηκαν και για την τρίτη κούρσα της πρώτης ημέρας. Από τον τερματισμό της πρώτης κούρσας ήταν εμφανές ότι όλα τα πληρώματα είχαν έρθει με έντονα αγωνιστική διάθεση και διαφάνηκε ότι θα είχαμε ανακατατάξεις κατά τους τερματισμούς κάθε κούρσας. Πέραν του αγωνιστικού μέρους, ένα κοπάδι δελφίνια έκανε την εμφάνισή τους και έπλευσε μαζί με τα σκάφη σχεδόν σε όλη την 3η ιστιοδρομία της ημέρας.
Η δεύτερη ημέρα του αγώνα, καλημέρισε τους πάντες με άπνοια, όπου πληρώματα και επιτροπές ανέμεναν τον άνεμο, με την αναβολή αναρτημένη στον ιστό στη στεριά. Τελικά η προγραμματισμένη πρώτη εκκίνηση της ημέρας που κανονικά ήταν στις 11:00 η ώρα, πραγματοποιήθηκε στις 13:10, με έναν άνεμο έντασης 4-5 knots και διεύθυνσης από τις 60 μοίρες, συνθήκες όμως που άλλαξαν μετά από λίγο και η επόμενη κούρσα στήθηκε στις 30 μοίρες με ένταση 7-8 knots. Η δεύτερη ημέρα έκλεισε με δύο μόνο ιστιοδρομίες λόγω χρονικού ορίου και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση 5 εκ των 6 προγραμματισμένων ιστιοδρομιών.

Όλα τα πληρώματα έπλευσαν ανταγωνιστικά διεκδικώντας τις πρωτιές και τις καλύτερες θέσεις, έτσι η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
1. ΚΙΚΑ, ΝΟΓΚ, κυβερνήτης ο Μ. Αγγελάκης.
2. SIMERA, ΙΟΗ, κυβερνήτης ο Γ. Λυρώνη.
3. ΕΥΝΙΚΗ, ΙΟΑΝ, κυβερνήτης ο Α. Νικολαίδη.
4. ΜΙΝΟΑΝ SPIRIT, ΝΟΓΚ, κυβερνήτης ο Α.Παλλήκαρη.
5. ΑNASSA, κυβερνήτης ο Ν. Καπνίση.
6. PHYSALIA PHYSALIS, Πανεπιστήμιο Κρήτης, κυβερνήτης ο Μ. Ρούσση.
7. ΜΟΜΕΝΤUM, Πανεπιστήμιο Κρήτης, κυβερνήτης ο Γ. Bιτσάκη.
8. DJ, ΙΟΗ, κυβερνήτης ο Γ. Πατεράκη.

Οι απονομές έγιναν στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή ομίλου, στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου, με τη θερμή φιλοξενία της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου και του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, οι οποίοι ήταν υποστηρικτές του αγώνα, και τα πληρώματα μέσα σε ευχάριστο και κεφάτο κλίμα έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο αγώνα που θα διοργανωθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 20 Μαΐου. Η διεκδίκηση των πρώτων θέσεων κάθε ιστιοδρομίας από όλα τα πληρώματα δημιουργεί ελπίδες για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική χρονιά
Για ακόμα μία φορά και για όλο το έτος του 2017, η Διοίκηση και τα μέλη της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων καθώς και τον χορηγό εξοπλισμού και ρουχισμού VMG Factory.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post