Η Κατερίνα Δίβαρη μπορεί να είναι μόλις 16 ετών, αλλά, ήδη, σχεδιάζει το μέλλον της στην παγκόσμια ιστιοπλοΐα. Με πρωτόγνωρη για την ηλικία της σοβαρότητα δηλώνει ότι προετοιμάζεται για να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλούσαμε για ακόμη ένα εφηβικό όνειρο, μόνο που στην περίπτωση της Κατερίνας γνωρίζουμε ότι διαθέτει τη δυνατότητα για να το πραγματοποιήσει. Το 2016 έκανε την… είσοδό της στην κατηγορία των RSX πατώντας επάνω σε χρυσάφι.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η 16χρονη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου (-17), στον πρώτο της αγώνα στα RSX. Το 2017 στοχεύει να κάνει ακόμη ένα βήμα. «Το 2016 ήταν μία τέλεια χρονιά. Από τα Techno πέρασα στα RSX. Η κατηγορία μου αρέσει και μου ταιριάζει. Μπορεί να υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά αυτό είναι κάτι που βοηθάει έναν αθλητή για να γίνει καλύτερος», δήλωσε στον “Ιστιοπλοϊκό Κόσμο” η νεαρή αθλήτρια.

Οι προπονήσεις για τη νέα χρονιά έχουν αρχίσει. Ακόμα και τις ημέρες που το καιρικό φαινόμενο «Αριάδνη» πολιορκούσε την Αττική, η Κατερίνα έκανε προπόνηση, είτε στη θάλασσα, είτε στη στεριά. «Ο πρώτος μεγάλος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί τον Μάιο, στη Γαλλία. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών. Θα πάρω μέρος στη μεγάλη κατηγορία με στόχο μία καλή παρουσία αλλά και τη συγκομιδή εμπειριών. Θέλω να μπω στον χρυσό στόλο και να βρεθώ όσο το δυνατόν πιο ψηλά ανάμεσα στα κορίτσια -21 ετών. Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων. Εκεί θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο από τη συμμετοχή. Τον Σεπτέμβριο θα προσπαθήσω να πάρω μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Τόκιο. Η χρονιά, σε ότι αφορά στις διεθνείς διοργανώσεις, θα κλείσει τον Οκτώβριο με τη συμμετοχή στη διοργάνωση Techno Plus της Ισπανίας. Από αυτούς τους αγώνες θα προκύψουν οι συμμετοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων που θα γίνουν το 2018 στο Μπουένος Άιρες. Δύσκολο πρόγραμμα αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο», υπογράμμισε η ιστιοπλόος.
Μαθήτρια Β΄Λυκείου, η Κατερίνα Δίβαρη σαν καλή καπετάνισσα προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο. Και τα καταφέρνει. «Πιστεύω ότι θα πάω καλά και στο σχολείο. Η Β’ Λυκείου χρειάζεται αρκετό διάβασμα, αλλά θα τα καταφέρω», τόνισε, ενώ όταν τη ρωτήσαμε εάν στο σχολείο γνωρίζουν ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστιοπλοΐα μάς απάντησε ότι οι συμμαθητές της παρακολουθούν την πορεία της από το διαδίκτυο.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post