Μ’ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ – ΤΕΥΧΟΣ 128

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την επέτειο τον 30 χρόνων του περιοδικού “Ιστιοπλοϊκός Κόσμος” γιατί τόσο ο κόσμος της ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας, όσο και οι συντάκτες αθλητικού τύπου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να συμμετάσχουν σε αυτές και να τιμήσουν το γεγονός.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, έγινε όπως είχε προγραμματιστεί η ημερίδα ενημέρωσης στην ιστιοπλοΐα και κωπηλασία σε ευρύ φάσμα των δύο αθλημάτων από καταξιωμένους εισηγητές με 50 συμμετέχοντες, ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ακολούθησε η καθαυτό εκδήλωση των 30 χρόνων, με την παρουσίαση του νέου site του περιοδικού, που περιλαμβάνει όλο το υλικό των 30 ετών κατανεμημένο σε επί μέρους κεφάλαια. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών του Ρίο και ειδικά βραβεία εδόθησαν σε άτομα που έχουν προσφέρει στην ανάπτυξη και προβολή του ναυταθλητισμού όπως περιγράφονται αναλυτικά στο τεύχος αυτό.

Οι εκδηλώσεις όμως, που σκοπό έχουν να εκπληρώνουν τους καταστατικούς σκοπούς του Ομίλου, μεταξύ των οποίων είναι η διατήρηση της ναυτικής μας παράδοσης, συνεχίζονται.

Έτσι στις 30 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, σε συνεργασία με την Παγκρήτιο Ένωση και με την υποστήριξη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, διοργανώνουμε στο Πολεμικό Μουσείο εκδήλωση για την επέτειο των 150 χρόνων από τη ναυτική εποποιία κατά την Κρητική Επανάσταση.
Μία σειρά ηρωικών πράξεων των ναυτικών μας του 1866-1869 σε συνδυασμό με το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και είχαν ως κατάληξη την ενσωμάτωση της Μεγαλονήσου στη μητέρα Πατρίδα.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κρητικούς χορούς από το πασίγνωστο χορευτικό συγκρότημα “Κουρήτες” και τη χορωδία της Παγκρητίου Ένωσης και θα προσφερθεί και κρητικό κέρασμα.
Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Παράλληλα και με την είσοδο στην Άνοιξη αρχίζει και η περίοδος των αγώνων ανοικτής θαλάσσης με πρώτο τον 44ο αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα 2017 που σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο αγαπημένο νησί των ιστιοπλόων.
Με την ευκαιρία και με δεδομένο ότι τώρα αρχίζουν οι σειρές των νέων ιστιοπλόων στις κλάσεις Optimist και Laser, γνωρίζουμε στους ομίλους που ασχολούνται με τις κλάσεις αυτές ότι τίθενται στη διάθεσή τους δωρεάν από τον ΠΟΙΑΘ τα εκπαιδευτικά βιβλία “Optimist. Το σκάφος του μικρού καπετάνιου” και “Τα μυστικά του Laser”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν με επιστολή στη γραμματεία του Ομίλου.
Καλή αγωνιστική περίοδο!

Ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. To 1953, σε ηλικία 15 ετών, τιμήθηκε από την τότε Βασίλισσα Φρειδερίκη με έπαινο εξαίρετων πράξεων, για τη συμμετοχή του με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στην αρωγή των σεισμοπλήκτων Ιονίου. Παράλληλα με τις Γυμνασιακές του σπουδές στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, ασχολείται με τον αθλητισμό στίβου και το 1957, σε ηλικία 19 ετών, καταρρίπτει την Πανελλήνια επίδοση στη σφυροβολία. Τον ίδιο χρόνο εισάγεται στη Σχολή Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. Αποφοιτά το 1962 και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα, ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Μετά από μια εικοσαετή επιστημονική και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του στην ιστιοπλοΐα και έχει μία εμπειρία άνω των 150.000 ναυτικών μιλίων σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες και θαλάσσιες περιηγήσεις, με διάκριση μεταξύ των άλλων και στον Αγώνα Διάπλου του Ατλαντικού ARC 2000. Από το 1985 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) και από το 1990 και για 22 χρόνια διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Θαλάσσιας Ενώσεως. Εκδότης του περιοδικού του ΠΟΙΑΘ «Ιστιοπλοϊκός Κόσμος» από το 1987. Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από το 2002 έως το 2010 στην Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίτιμος δημότης Λέρου για τη διαρκή προσπάθειά του αναδείξεως της νήσου και την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού της και του Αγαθονησίου για την εγκαθίδρυση συστήματος τηλεπαιδιατρικής
Previous Post Next Post