Μεγάλη επιτυχία το1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίαςκαι δυο νέα ρεκόρ

Ήταν ο καλύτερος αγώνας κλειστής κωπηλασίας που έγινε στην Ελλάδα και θα µείνει στην ιστορία όχι µόνο γιατί ήταν το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθληµα µε κάθε επισηµότητα αλλά και γιατί συγκέντρωσε περισσότερους από 750 συµµετέχοντες αλλά και πάνω από 2000 θεατές που παρακολούθησαν µε τη φυσική τους παρουσία των αγώνα στο ιστορικό Παλε Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 10 Δεκεµβρίου.

Για περισσότερες από 7 ώρες το παρκέ που είχε µεγαλουργήσει ο Νίκος Γκάλης είχε µετατραπεί σε µια κωπηλατική αρένα µε τα εργόµετρα να παίρνουν φωτιά από αθλητές κι αθλούµενους όλων των ηλικιών από 12 έως 70 ετών που έχυσαν καντάρια ιδρώτα για να διακριθούν σε αυτή την ιστορική διοργάνωση. Μοναδικές εικόνες και στην κεντρική εξέδρα που πληµµύρισε από κόσµο ο οποίος πολλές φορές έφτανε ως την αρένα προκειµένου να δώσει ώθηση στον δικό του αθλητή / αθλήτρια. Στα αγωνιστικά αξιοσηµείωτα τα δυο ρεκόρ που έγιναν από τη Ζωή Φίτσιου στα 2000µ. ελαφρά βάρη καθώς και του 12χρονου Δηµήτρη Μιτακίδη στα 1000µ. ωστόσο την παράσταση έκλεψε η κόντρα στην κατηγορία ΟΠΕΝ των 2000 ανάµεσα στον χρυσό ολυµπιονίκη Στέφανο Ντούσκο και τους παγκόσµιους πρωταθλητές Γιάννη Καλανδαρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο µε τον Γιάννη Καλανδαρίδη τελικά να κατακτά την 1η θέση , τον Στέφανο τη 2η και τον Θανάση Παλαιοπάνο την 3η. Σπουδαίες µάχες έγιναν και στις σκυταλοδροµίες σε άνδρες και γυναίκες ένα αγώνισµα που έκλεισε το πρόγραµµα. Στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα το “παρών” έδωσε και όλο το κλιµάκιο της Εθνικής Οµάδας που διέκοψε την προετοιµασία του στο Σχοινιά συνοδευόµενο από τον τεχνικό σύµβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε που µαζί µε τον Στέφανο Ντούσκο βραβεύτηκαν από τον Δήµο Θεσσαλονίκης όπως και ο Δήµος βραβεύτηκε καθώς και η Βούλα Πατουλίδου από την Οµοσπονδία. Αξίζει να σηµειωθεί ότι όλος ο αγώνας καλύφθηκε live stream από το κανάλι της Οµοσπονδίας στο YouTube όπου τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 4000 θεατές αριθµούς που συνεχίζει να ανεβαίνει.

Αυτές είναι οι ηµεροµηνίες για τις εσωτερικές διοργανώσεις του 2023

Ανακοινώθηκαν από την Κωπηλατική Οµοσπονδία οι ηµεροµηνίες των σηµαντικότερων εσωτερικών διοργανώσεων συµπεριλαµβανοµένου του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήµατος που όπως κάθε χρόνο θα γίνει σε δυο φάσεις, µε την πρώτη να γίνεται κατά λίγες µέρες νωρίτερα φέτος σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά.

Πιο αναλυτικά:

Α΄ Φάση 89ο Πανελληνίου Πρωταθλήµατος: 20-23/4 – Ολ. Κωπηλατοδρόµιο Σχοινιά

Β΄ Φάση 89ο Πανελληνίου Πρωταθλήµατος: 15-16/7 – Ιωάννινα

Πανελλήνιες Συναντήσεις Ανάπτυξης:

Α΄ Φάση – 1-2/7 – Καστοριά

Β΄ Φάση – 2-3/9 – (θα οριστεί)

Αγώνες Αξιολόγησης για Εθνικές Οµάδες:

1ος Αγώνας – 25-26/2 – Σχοινιάς

2ος Αγώνας – 25-26/3 – Σχοινιάς

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post