Μεγάλες ανατροπές στο 83ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και πιο ανατρεπτικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά από 20-23 Απριλίου με τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης να ανατρέπει μετά από πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία του ΝΟ Ιωαννίνων και να αναδεικνύεται πολυνίκης με 21 μετάλλια (9-8-4) ενώ στη βαθμολογία αναδείχθηκε η ομάδα των Ιωαννίνων πρώτη με 277.5 βαθμούς με τον Όμιλο της Θεσσαλονίκης να κατατάσσεται δεύτερος με 273.5 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση των μεταλλίων έγινε ακόμη μια έκπληξη αφού την κατέλαβε ο ΟΕΑ & ΝΑ Βόλου με 14 μετάλλια (9-2-3), ενώ 3ος ήταν τελικά ο ΝΟΙ με 8 χρυσά, 10 ασημένια και 2 χάλκινα.
Η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν στη βαθμολογία με 277,5 βαθμούς ενώ 3ος ήταν ο ΟΕΑ & ΝΑΒ με 188,5.
Κατά την 4η και τελευταία ημέρα της Α΄ φάσης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που περιελάμβανε όλους τους τελικούς Ανδρών-Γυναικών ενώ διεξήχθη κάτω από πολύ καλές συνθήκες και παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη πήραν μέρος με τις ομάδες τους σχεδόν όλοι οι ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές οι οποίοι μάλιστα σε πολλές κούρσες βρέθηκαν αντίπαλοι όπως οι 4ες ολυμπιονίκες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του ΝΟ Κατερίνης και ΕΝΟΑ αντίστοιχα στο σκιφ γυναικών με τη Νικολαϊδου να παίρνει τη νίκη απέναντι στη συναθλήτρια της στη βάρκα της Εθνικής ομάδας αλλά στο τέλος να πανηγυρίζουν μαζί.
Μεγάλες μάχες έγιναν και στον τελικό των οκτακώπων γυναικών όπου το χρυσό κέρδισε ο ΟΕΑΝΑΒ με δεύτερο τον ΝΟΘ και τρίτο τον ΝΟΙ ενώ στους άνδρες ο ΝΟ Ιωαννίνων κατέκτησε τα δυο πρώτα μετάλλια έχοντας στις τάξεις του σπουδαίους αθλητές του παρόντος και του παρελθόντος όπως οι ολυμπιονίκες Τσίλης και Τζιάλλας αλλά και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Δημητρίου ενώ τρίτος ήταν ο ΝΟΘ που είχε στο πλήρωμά του τον αειθαλή και υπερμαραθωνοδρόμο πλέον Γιάννη Κουρκουρίκη.
Επόμενο ραντεβού στις 15 και 16 Ιουλίου στην Καστοριά όπου θα διεξαχθεί η Β΄ και τελευταία φάση του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post