Κύπελλο Ηρακλείου 2016

Μέσα Οκτώβρη και αυτή τη φορά η Ελληνική Κλάση Σκαφών J24 βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Κρήτης, Ηράκλειο, για το δεύτερο σε σειρά αγώνα του μήνα, αγώνα άκρως σημαντικό τόσο για τη γενική κατάταξη σκαφών κλάσης J24 του 2016 όσο και ενόψει της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κλάσης σε δύο εβδομάδες. Εννέα πληρώματα πήραν μέρος στον αγώνα που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου (ΙΟΗ) στον παράκτιο στίβο έξω από το Ενετικό λιμάνι του Χάνδακα το διήμερο 15-16/10/2016. Αδιαμφισβήτητα ένας αγώνας που τα είχε όλα καθώς τα πληρώματα δοκιμαστήκαν σε όλες τις καιρικές συνθήκες με μεγάλη επιτυχία.

Την πρώτη ημέρα του αγώνα, ο μαΐστρος είχε το δικό του πλάνο.
Η εκκίνηση δόθηκε περίπου στις 13:00 με άνεμο διεύθυνσης από τις 310 μοίρες και έντασης 18-20 knots, με κυματισμό περίπου στο 1,4 μέτρο. Οι συνθήκες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τα πληρώματα να “φορέσουν” τους φλόκους τους για να τρέξουν τρεις πολύ δυνατές ιστιοδρομίες που στα όρτσα τα κύματα πέρναγαν με μεγάλη συχνότητα πάνω από τα σκάφη και στα πρύμα τα πλαναρίσματα έδιναν μια ευχάριστη επιτάχυνση σε αυτά.
Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας ανέδειξαν το πλήρωμα “ΕΥΝΙΚΗ” πρωτοπόρο με τρεις βαθμούς ποινής ενώ τα πληρώματα “ΚΙΚΑ” και “ΑΝΑΣΣΑ” βρέθηκαν να ισοβαθμούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με εννέα βαθμούς ποινής, με το πλήρωμα “ΣΗΜΕΡΑ” να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από αυτά με έντεκα βαθμούς ποινής.
Η δεύτερη μέρα του αγώνα βρήκε τα σκάφη να αντιμετωπίζουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Η εκκίνηση δόθηκε περίπου στις 11:30 με διεύθυνση ανέμου στις 355 μοίρες και ένταση 9-7 knots και με τον κυματισμό να έχει ελαττωθεί σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, άλλα όχι εντελώς. Καθώς περνούσε η μέρα και ο καιρός γινόταν ολοένα και πιο ζεστός, η ένταση του ανέμου έπεφτε και οι αλλαγές διεύθυνσης του ανέμου είχαν μεγάλη συχνότητα, καθιστώντας τον στίβο πιο απαιτητικό και απαιτώντας τη συνεχή εγρήγορση των πληρωμάτων ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το πέρας της δεύτερης μέρας διαμόρφωσε και τα τελικά αποτελέσματα που παρατίθενται παρακάτω.

  1. ΕΥΝΙΚΗ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλτσιάδη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου
  2. ΚΙΚΑ με κυβερνήτη τον Μανώλη Αγγελάκη από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ)
  3. ΑΝΑΣΣΑ με κυβερνήτη τον Νικόλαο Καπνίση από τον ΝΟΓΚ
  4. SIMERA με κυβερνήτη τον Γιώργο Λυρώνη από τον ΙΟΗ
  5. ΜΙΝΟΑΝ SPIRIT με κυβερνήτη τον Νίκο Καμπιτάκη από τον ΝΟΓΚ
  6. PHYSALIA PHYSALIS με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετεκίδη από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  7. MOMENTUM με κυβερνήτη τον Γιώργο Βιτσάκη από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  8. ΩΚΥΡΟΗ με κυβερνήτη τον Νίκο Ζαχαριουδάκη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου
  9. DJ με κυβερνήτη τον Γιώργο Μαλλιωτάκη από τον ΙΟΗ

Η απονομή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας σε συνδυασμό με σπιτική πίτσα και παγωμένες μπύρες, όπου τα παρόντα πληρώματα ανανεώσανε το ραντεβού τους για μετά από δυο βδομάδες στον επόμενο αγώνα στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης.
Η Διοίκηση και τα μέλη της κλάσης J24 ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων σε όλους τους αγώνες καθώς και το χορηγό εξοπλισμού και ρουχισμού VMG Factory.

Previous Post Next Post