Καρέ μεταλλίων για την Ελλάδα στοΕυρωπαϊκό Ανδρών & Γυναικών στο Μπλέντ

Η Ελλάδα συνέχισε την παράδοση που την θέλει να κατακτά µετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα Ανδρών-Γυναικών τα τελευταία χρόνια και το επιβεβαίωσε στο Μπλεντ της Σλοβενίας την τελευταία εβδοµάδα του Μαΐου όπου και πρόσθεσε στη συλλογή της ακόµα τέσσερα εκ των οποίων τρία ασηµένια κι ένα χάλκινο.

Στο διπλό Σκίφ ελ βαρών των γυναικών οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού µετά από ένα συγκλονιστικό τελικό κατάφεραν να τερµατίσουν στη 2η θέση µε χρόνο 6:54.78 και να κατακτήσουν το ασηµένιο µετάλλιο. Το χρυσό κατέκτησε η Βρετανία µε 6:52.32 και το χάλκινο η Γαλλία µε 6:55.30.

Λίγα λεπτά µετά η γαλανόλευκη θα ξανανέβαινε στον ιστό των νικητών προς τιµήν των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου που στο αντίστοιχο αγώνισµα των ανδρών τερµάτισαν στην 3η θέση µετά από πολύ µεγάλο συναγωνισµό χάνοντας ουσιαστικά το ασηµένιο για εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ιταλία και κατακτώντας το χάλκινο µετάλλιο. Η ελληνική βάρκα τερµάτισε σε 6:15.99, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση σε 6:15.06 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ελβετία µε 6:13.81.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο Σκίφ ελ βαρών και ο Στέφανος Ντούσκος στο Σκίφ ήταν ανάµεσα στους πρωταγωνιστές των τελικών ηµέρας της τελευταίας µε τους δυο πρωταθλητές µας να κατακτούν τα ασηµένια µετάλλια. Η Καστοριανή πρωταθλήτρια που ήταν η µικρότερη σε ηλικία από όλες τις φιναλίστ διεκδίκησε την πρώτη θέση από την έµπειρη Ρουµάνα Ιονέλα Κόσµιουκ η οποία τελικά πήρε το χρυσό µετάλλιο µε 7:32.42 ενώ η Ευαγγελία Αναστασιάδου τερµάτισε σε 7:35.14 και κατέκτησε το 2ο ασηµένιο της µετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθληµα Α-Γ ενώ στην 3η θέση η Τσέχα Νεουχόρτοβα µε 7:40.29. Μια πολύ καλή αρχή έκανε ο Στέφανος Ντούσκος για φέτος µε την κατάκτηση του ασηµένιου µεταλλίου στο Σκίφ των ανδρών όπως ακριβώς και πέρυσι στο Μόναχο. Ο χρυσός ολυµπιονίκης του Τόκιο νίκησε τον Γερµανό παγκόσµιο πρωταθλητή Όλιβερ Ζίντλερ που πήρε την 3η θέση τερµατίζοντας σε 6:48.14 ενώ ο Γιαννιώτης πρωταθλητής τερµάτισε σε 6:47.87. Το χρυσό µετάλλιο όπως και πέρυσι κατέληξε σε ολλανδικά χέρια και συγκεκριµένα στον Φαν Λίροπ µε 6:46.91 που µέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην οχτάκωπο. Με τα τρία ασηµένια και το ένα χάλκινο που κατέκτησαν οι κωπηλάτες µας στο Μπλέντ η Ελλάδα πήρε την 11η θέση στον πίνακα των µεταλλίων του Ευρωπαϊκού ενώ Μεγάλη Βρετανία και Ρουµανία ήταν στις πρώτες θέσεις κατακτώντας από 5 χρυσά.

Συνολικά από το 2007 στα ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα η Ελλάδα φτάνει τα 38 µετάλλια εκ των οποίων 21 χρυσά, 13 ασηµένια και 4 χάλκινα.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post