Η ελληνική ομάδα MELX διακρίνεται στην κατηγορία 5.5

Η εµπλοκή του Σταύρου Παπαγιανόπουλου, ιδιοκτήτη µιας σειράς σκαφών µε το όνοµα MELX, µε τα σκάφη 5.5 mIC ξεκίνησε το 2017 όταν αναζητώντας να αποκτήσει ένα κλασικό σκάφος για να συµµετάσχει στο SpetsesCYR, ο Νικόλας Λυκιαρδόπουλος τον προέτρεψε να δει τα σκάφη της κατηγορίας 5.5.

Έτσι ο Σταύρος που έχει ξεκινήσει και διακριθεί κάνοντας Laser στον ΑΝΟΓ, το µακρινό 1980 και αγωνίστηκε σε όλους τους µεγάλους αγώνες ανοικτής θαλάσσης της χώρας µας µε µια σειρά αξιόλογων αγωνιστικών σκαφών, εντυπωσιάστηκε µε τα σκάφη της κατηγορίας αυτής και λίγους µήνες αργότερα απόκτησε το σκάφος LIZZA (κατασκευής 1952, που είχε συµµετάσχει στην Ολυµπιάδα του Ελσίνκι), µε το οποίο το 2018 συµµετείχε στο Spetses CYR, όπου µε το πλήρωµά του τερµάτισαν 2οι, ενώ την ίδια χρονιά συµµετείχαν και στις Κάννες, όπου κέρδισαν την κλάση τους.

Έχοντας εντυπωσιαστεί από τα χαρακτηριστικά του σκάφους, και ως ανήσυχος ιστιοπλόος αποφάσισε να δοκιµάσει και τα µοντέρνα σκάφη 5.5mIC, αρχικά ναυλώνοντας ένα και συµµετέχοντας το 2019, µε πλήρωµα τον Παναγιώτη Καµπουρίδη και τον Κρις Κυφίδη, στο German Open, όπου τερµάτισαν 6οι. Η εµπειρία που αποκόµισε ο Σταύρος και η οµάδα του από τους αγώνες ήταν απολύτως θετική, το σκάφος εξαιρετικό στην αίσθηση και τη δύναµη και έτσι το επόµενο βήµα ήταν να αποκτήσει το δικό του µοντέρνο πλέον 5.5 ώστε να µπορεί να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις της κλάσης αυτής.

Πράγµατι τον Ιανουάριο του 2020 έφερε από την Αυστραλία το τωρινό σκάφος MELX III, το οποίο έφτασε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Ο κορονοϊός διέκοψε τα σχέδια της οµάδας, αλλά εφέτος ξεκίνησαν ξανά µε διάθεση να τρέξουν και να ολοκληρώσουν την 1η τους διεθνή εµφάνιση. Με εναλλασσόµενο πλήρωµα τους Παναγιώτη Καµπουρίδη, Γιάννη Μιτάκη και Παύλο Καγιαλή, ο Σταύρος Παπαγιανόπουλος ως κυβερνήτης και ιδιοκτήτης της οµάδα MELX, έχει σχεδιάσει να λάβει µέρος στους παρακάτω αγώνες του 2023, όπως το Gold Cup (20-23 Σεπτεµβρίου, στο Porto Cervo, µε Μιτάκη/Καγιαλή) και το Παγκόσµιο (24-29 Σεπτεµβρίου, στο Porto Cervo, µε Καµπουρίδη/Καγιαλή).

Μέχρι τώρα έχουν ήδη ολοκληρώσει τους δύο πρώτους αγώνες του φετινού προγράµµατός τους, δηλαδή το πρωτάθληµα Robbe & Berking Sterling Cup (9-11 Ιουνίου, στο Glucksburg, µε Καµπουρίδη/Μιτάκη) και το πρωτάθληµα German Open (25-27 Αυγούστου, στο Tutzing, µε Μιτάκη/Καγιαλή), στα οποία έχουν κατακτήσει την 1η θέση.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post