Η γιορτή της ναυτιλίας ξεκινάει ιστιοπλοϊκά!

Το Posidonia Cup, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που έχει γίνει θεσμός για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, θα σηματοδοτήσει και πάλι την έναρξη των Ποσειδωνίων την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018.

Συνεχίζοντας την ελληνική ναυτική παράδοση και αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση της ναυτιλιακής κοινότητας, το Posidonia Cup αναμένεται να προσελκύσει ξανά πάνω από 50 σκάφη και 600 ιστιοπλόους που θα προσπαθήσουν να τιθασεύσουν τα δυνατά μελτέμια του Αιγαίου. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν για να κατακτήσουν τα πολυπόθητα κύπελλα των Ποσειδωνίων, περιζήτητα τρόπαια παγκοσμίως, καθότι προσδίδουν κύρος στην τροπαιοθήκη κάθε ναυτιλιακής εταιρείας.
Η αφοσίωση της ναυτιλιακής κοινότητας στη συγκεκριμένη ρεγκάτα διαρκώς μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι εφοπλιστές, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών και δεινοί ιστιοπλόοι συρρέουν κάθε δυο χρόνια στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη σημαντική αυτή εκδήλωση που προβάλλει τα επιτεύγματα της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Οι εκθέτες των Ποσειδωνίων και όλα τα μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, είτε με το δικό τους σκάφος είτε με κάποιο από τα σκάφη του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Το 2016 πενήντα πέντε σκάφη έλαβαν μέρος στον αγώνα και στη λαμπερή τελετή που ακολούθησε στη Λίμνη Βουλιαγμένης απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι συμμετέχοντες διασκέδασαν και απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά.
Ο μοναδικός αυτός ιστιοπλοϊκός αγώνας αναμένεται για μια ακόμα χρονιά να προσφέρει στους αγωνιζόμενους δυνατές εμπειρίες, ευκαιρίες δικτύωσης και νέες γνωριμίες και όπως κάθε χρόνο μπορούν να συμμετάσχουν τόσο έμπειροι ιστιοπλόοι όσο και αρχάριοι, καθότι περιλαμβάνει 4 κατηγορίες: Performance, Standard, I.R.C. και Classic yachts.Για περισσότερες πληροφορίες www.posidoniacup.gr ή posidonia-events.com
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post