Ευρωπαϊκό ΠρωτάθλημαYouth ILCA 4

Με τρία µετάλλια, δύο χρυσά κι ένα ασηµένιο, επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Καντίθ της Ισπανίας όπου έγινε το ευρωπαϊκό πρωτάθληµα Youth της κατηγορίας ILCA 4 µε συµµετοχή 166 σκαφών.

Τα χρυσά µετάλλια κατέκτησε η Ερµιόνη Γκίκα του Ν.Ο Καλαµακίου στις κατηγορίες U18 και U16 και το ασηµένιο η Μαριαλένα Καλακώνα του Ν.Ο Πάρου.

Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ερµιόνη Γκίκα, δήλωσε: «Είµαι πολύ χαρούµενη, διότι δικαιώθηκαν οι προσπάθειές µου απέναντι σε πολύ καλές αθλήτριες απ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αγώνας ήταν απαιτητικός, διότι τις πρώτες ηµέρες είχε πολύ αέρα και µετά µεγάλα κύµατα. Χάρηκα πολύ και για την Καλακώνα, η οποία είναι φίλη µου και µέλος της εθνικής οµάδας. Έκανε έναν σπουδαίο αγώνα».

Η 15χρονη ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαµακίου κατέληξε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΙΟ, διότι µας στηρίζει και µας προσφέρει µεγάλη βοήθεια µε τα προπονητικά καµπ, τον Όµιλό µου, τον οµοσπονδιακό προπονητή κ. Γκανιάτσα, τους συναθλητές µου και φυσικά τους γονείς µου. Θα συνεχίσω την πολύ σκληρή δουλειά και για άλλες ανάλογες επιτυχίες».

Η Μαριαλένα Καλακώνα έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής στο όµορφο νησί της στην Πάρο  και φανερά ενθουσιασµένη δήλωσε: «Είµαι υπερήφανη για το αποτέλεσµα, διότι έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και αισθάνοµαι δικαιωµένη. Στον αγώνα δεν ξεκίνησα καλά, όµως σιγά σιγά κατάφερα να το µαζέψω. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες και περίεργες και ο αγώνας µόνο εύκολος δεν ήταν. Προσπάθησα πολύ και στο τέλος τα κατάφερα. Είµαι χαρούµενη και για την Ερµιόνη».

Η 17χρονη αθλήτρια του Ν.Ο Πάρου πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι µας έχουν βοηθήσει πολύ τα προπονητικά καµπ που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία. Ευχαριστώ τον Όµιλό µου που µε στηρίζει και την προπονήτριά µου Σταυρούλα Θεοχάρη. Αυτή η επιτυχία θα µε βοηθήσει στην καριέρα µου. Επόµενοι στόχοι µου είναι η διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα και το Παγκόσµιο του Βόλου».

Πανηγυρικό είναι το κλίµα στον Ν.Ο. Καλαµακίου για την τεράστια επιτυχία της Γκίκα. Ο πρόεδρος του οµίλου Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε: «Για εµάς αποτελεί µεγάλη τιµή και υπερηφάνεια ότι διαθέτουµε µια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ερµιόνη είναι από τα παιδιά που εργάζονται εντατικά και πήρε αυτό που της άξιζε. Η βοήθεια της Οµοσπονδίας έχει παίξει µεγάλο ρόλο, διότι µε αυτές τις επιτυχίες η Γκίκα είναι παράδειγµα για τόσους αθλητές και αθλήτριες. Αυτή η µεγάλη διάκριση επιβραβεύει τη συνολική προσπάθεια που καταβάλουµε σαν Όµιλος να προσφέρουµε στην ιστιοπλοΐα και µετά την τριετή παράταση που πήραµε για να παραµείνουµε στον χώρο µας µας στη µαρίνα του Καλαµακίου είµαι σίγουρος ότι θα πανηγυρίσουµε κι άλλα διεθνή µετάλλια».

Στο ίδιο µήκος κύµατος είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του Ν.Ο Πάρου Ηλία Κουντροµιχάλη, ο οποίος τόνισε: «Δεν µας εξέπληξε η επιτυχία της Μαριαλένας, διότι είναι ένα κορίτσι που δουλεύει σκληρά εδώ και πολλά χρόνια. Διαθέτει πίστη, θέληση και δίψα για να πετύχει. Αυτή η αθλήτρια δεν είχε ούτε σκάφος, ούτε πανί, τίποτα. Πέρυσι της παραχώρησε ένα σκάφος η Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία και µε αυτό το σκάφος η Καλακώνα έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδος και πήρε την 6η θέση στην Ευρώπη. Τώρα ήρθε αυτό το µετάλλιο που δικαιώνει τις προσπάθειές της, αλλά και του Οµίλου συνολικά. Στην Πάρο υπάρχουν ταλέντα που αγαπούν την ιστιοπλοΐα και η διάκριση της Μαριαλένας θα τα βοηθήσει να πιστέψουν ότι τα όνειρα πραγµατοποιούνται».

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post