Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κατηγορίας ILCA 6

Η µεγαλύτερη διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση τριγώνου για το 2022 πραγµατοποιήθηκε µε µεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Οµίλου Θεσσαλονίκης στις 29 Ιουνίου µε 6 Ιουλίου.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος και παράλληλα δόθηκε για ακόµη µια φορά η ευκαιρία στους φερέλπιδες Έλληνες ιστιοπλόους της κλάσης ILCA να αποκοµίσουν αγωνιστικές εµπειρίες, χρήσιµες για τη µετέπειτα πορεία τους. Ουσιαστικά αγωνίστηκαν οι αυριανοί πρωταγωνιστές και ολυµπιονίκες της ολυµπιακής κλάσης ILCA. Μια µεγάλη επιτυχηµένη διοργάνωση, µε αθρόα συµµετοχή, η οποία είχε θετικό πρόσηµο και στην ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισµού της χώρας µας καθώς οι συµµετοχές ξεπέρασαν τους 400 αθλητές από 34 χώρες της Ευρώπης. Το σύνολο στα µέλη των αποστολών άγγιξαν τα 700 άτοµα.

Από αγωνιστικής πλευράς, µε την ελληνική αποστολή αγωνίστηκαν 20 αθλήτριες και 43 αθλητές. Με σπουδαίες ελληνικές διακρίσεις έπεσε η αυλαία του πρωταθλήµατος. Πρωταγωνιστής της διοργάνωσης ήταν ο Έλληνας ιστιοπλόος του (Ν.Ο.Π.Φ) Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, ο οποίος κατέκτησε το ασηµένιο µετάλλιο στην κατηγορία των νέων και το χρυσό στην κατηγορία U17. Πρωταθλητής Ευρώπης στα αγόρια αναδείχθηκε ο Γερµανός Ole Schweckendiek, έχοντας συνολικά 93 βαθµούς ποινής και τρίτος ο Ισραηλινός Yogev Alcalay µε 101 β.π.

Ελληνική υπόθεση ήταν η κατηγορία U17 των αγοριών µε τη σηµαία µας να κυµατίζει και στα τρία βάθρα των νικητών καθώς το χρυσό µετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης (Ν.Ο.Π.Φ) (97 β.π.), το ασηµένιο ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης (Ν.Ο.Ε.Φ)(109 β.π.) και το χάλκινο ο Μάριος Σταθάς (Ν.Ο.Π.Φ) (116 β.π.). Στα κορίτσια, τον τίτλο κατέκτησε η Ιρλανδέζα Eve McMahon, η οποία είχε 35 βαθµούς ποινής, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλίδα Emma Mattivi µε 71 β.π. και την τρίτη η Ισπανίδα Claudia Adan LLedo µε 86 β.π. Την καλύτερη εµφάνιση από ελληνικής πλευράς πραγµατοποίησε η Μαρία Χριστίνα Μένη (Ν.Α.Ο.Βούλας), η οποία κατέλαβε τη 15η θέση στη γενική κατάταξη µε 175 β.π., όσους είχε και η Ευαγγελία Καραγεώργου (Ν.Ο.Βουλιαγµένης) που την ακολούθησε. Στην κατηγορία των U17 κοριτσιών, πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Ισπανίδα Adriana Castro Nunez µε 117 β.π., τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλίδα Vittoria Maria Arseni µε 181 β.π. και την τρίτη θέση η Γερµανίδα Eva Wiese µε 254 β.π.

Η Ελληνική Κλάση Laser-ILCA ήταν συνδιοργανώτρια του πρωταθλήµατος. Η πρόεδρος Βιργινία Κραβαριώτη OLY και το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Κλάσης συνεχάρη τον πρόεδρο του Ναυτικού Οµίλου Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρο Τσαλίκη, το Διοικητικό Συµβούλιο του Οµίλου και όλους τους φορείς και ανθρώπους που συνέβαλαν στη µεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι µεγάλες διοργανώσεις για τη χώρα µας στην κατηγορία ILCA συνεχίζονται και τις επόµενες χρονιές καθώς ακολουθούν το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα 2023 κατηγορίας ILCA 4 (22/7-30/7) στον Ναυτικό Όµιλο Βόλου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα 2024 κατηγορίας ILCA 6 & ILCA 7 στον Ναυτικό Όµιλο Καλαµακίου µε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κλάσης (EurILCA) κ.Jean Luc Michon και τη σύµφωνη γνώµη του προέδρου του Ν.Ο.Κ κ. Γιώργου Χριστόπουλου και του Δ.Σ, να έχει ήδη ενεργήσει προς την Παγκόσµια Οµοσπονδία (World Sailing) έτσι ώστε το πρωτάθληµα για τις κατηγορίες να γίνει και το τελευταίο κριτήριο της Ευρώπης για τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024!!! Η Ελληνική Κλάση Σκαφών Laser-ILCA στηρίζει την προσπάθεια αυτή και ευελπιστεί στη θετική εξέλιξη.

Previous Post Next Post