Εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Την 5η θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών κατέλαβαν οι Λευτέρης Κόνσολας και Νίνος Νικολαΐδης στον 3ο και τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Το ελληνικό πλήρωμα παρά το ότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση τα πήγε περίφημα και στάθηκε επάξια δίπλα σε Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές που μετείχαν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.
Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν μάλιστα να πλασαριστούν και στην 4η θέση μέχρι τα 1500μ. για να καταλάβουν τελικά την με χρόνο 6:19.95 αφήνοντας στην 6η το πλήρωμα της Τσεχίας που τερμάτισε σε 6:21.94.Την πρώτη θέση πήρε η βάρκα της Γαλλίας (6:12.96), δεύτερη της Ιταλίας (6:15.43) και τρίτη αυτή της Ιρλανδίας (6:18.15).
Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν την τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα. Πιο συγκεκριμένα στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ, οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Αννέτα Κυρίδου τερμάτισαν δεύτερες. Το νέο πλήρωμα παρα την πρώτη του συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες κατάφερε σε μια απαιτητική διοργάνωση να καταλάβει την 8η θέση στη γενική και να αφήσει άριστες εντυπώσεις. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:12.37 πίσω από την ιταλική βάρκα που σημείωσε χρόνο 7:10.30 και μπροστά από αυτή της Τσεχίας που σημείωσε χρόνο 7:12.55
Αντίστοιχη επιτυχία και για το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών όπου οι Θωμαής Εμμανουηλιδου – Μαρια Περγουλη τερμάτισαν δεύτερες στον μικρό τελικό.Τα δυο κορίτσια κατάφεραν πάνω στον τερματισμό να κλέψουν τη 2η θέση από το γερμανικό πλήρωμα και να κατακτήσουν την 8η στη γενική με χρόνο 7:22.88 ενώ οι Γερμανίδες τερμάτισαν σε 7:22.89. Πρώτη ήταν η βάρκα του Καναδά με 7:19.98.,
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Next Post