Εντυπωσιακή σεζόν κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη – Περαιτέρω ανάπτυξη αναμένεται το 2023

Η εντυπωσιακή σεζόν κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεµβρίου 2022 µε την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Viking Venus της εταιρείας Viking Cruises. Το 2022 η σεζόν στο λιµάνι της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και ολοκληρώθηκε µε την 61η άφιξη, παρουσιάζοντας µία αύξηση περίπου 260% σε σχέση µε το 2021. Ο προορισµός γνωρίζει θεαµατική ανάπτυξη στον τοµέα της κρουαζιέρας µε το 2023 να έχει ήδη προγραµµατισµένες περίπου 70 αφίξεις, καθώς κορυφαίες εταιρείες της κρουαζιέρας έχουν συµπεριλάβει την πόλη στα δροµολόγιά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Posidonia Sea Tourism Forum 2023 θα φιλοξενηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη στις 25-26 Απριλίου στο Makedonia Palace Hotel. Το PSTF 2023 διοργανώνεται µε την υποστήριξη της ΟΛΘ Α.Ε. ως Αδαµάντινου Χορηγού, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Τουρισµού και υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιµελητήριο της Ελλάδας, τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), την Ένωση Μεσογειακών Λιµένων Κρουαζιέρας και την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας.

Σήµερα, περισσότερο από ποτέ, η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή προσφέρουν στους επισκέπτες της κρουαζιέρας µοναδικές και αξέχαστες πολιτιστικές, ιστορικές, αρχαιολογικές και γαστρονοµικές εµπειρίες. Η Θεσσαλονίκη είναι µια σύγχρονη ευρωπαϊκή και πολυπολιτισµική πόλη στο κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και η κύρια πύλη για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, µε 15 µνηµεία παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO και περισσότερα από 30 µουσεία σε κοντινή απόσταση από το λιµάνι. Η πόλη και το λιµάνι έχουν επενδύσει σηµαντικά στην ανάπτυξη των κατάλληλων υποδοµών και στην προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής ως ιδανικό προορισµό για κρουαζιερόπλοια και επιβάτες κρουαζιέρας στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, το σηµαντικά αναβαθµισµένο Διεθνές Αεροδρόµιο της πόλης συµβάλλει στην προσβασιµότητα και τη βελτιωµένη συνολική εµπειρία του επισκέπτη.

Το Posidonia Sea Tourism Forum θα προσελκύσει την άνοιξη τα σηµαντικότερα στελέχη του παγκόσµιου κλάδου κρουαζιέρας που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη ως προορισµό αλλά και να ξεναγηθούν στο λιµάνι της. Κύριος σκοπός του Forum είναι να αναδείξει τις δυνατότητες ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, την ανάγκη αναζήτησης νέων προορισµών που θα βοηθήσουν να µειωθεί ο υπερβολικός τουριστικός φόρτος και ο συνωστισµός για τα δηµοφιλή λιµάνια την περίοδο αιχµής, καθώς και τη σηµασία αγαστής συνεργασίας όλων των εµπλεκόµενων φορέων του εκάστοτε προορισµού µε τις εταιρείες κρουαζιέρας προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

Στη διάρκεια των 2ηµερων συνεδριών του Posidonia Sea Tourism Forum σε ειδικά σχεδιασµένη συνεδρία θα συζητηθούν επίσης οι προκλήσεις και προοπτικές που παρουσιάζει ο πολύ σηµαντικός για την Ελλάδα κλάδος των Super Yachts. Η έκθεση θα αποτελέσει την ιδανική πλατφόρµα για προµηθευτές της κρουαζιέρας να γνωρίσουν το σύνολο των εταιρειών που θα εκπροσωπηθούν.

Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum έχει Αδαµάντινο Χορηγό την ΟΛΘ Α.Ε., Αργυρό Χορηγό την ΟΛΠ Α.Ε. και Χάλκινους Χορηγούς τις εταιρείες Celestyal Cruises και Kyvernitis Travel.

Για περισσότερες πληροφορίες www.posidoniaseatourism.com

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post