Μεγάλες ελπίδες στα πανελλήνια των… μικρών

Στο μαγευτικό νησί της Πάρου διεξήχθη ένα από τα πιο ωραία πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία των 420.

Πήραν μέρος 35 σκάφη και διεξήχθησαν 11 ιστιοδρομίες. Διοργανωτής ήταν ο τοπικός όμιλος. Στους άνδρες τα περισσότερα από τα μετάλλια τα κατέκτησαν αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Τ. Αθανασόπουλος – Δ. Τάσσιος με 15β., στη δεύτερη οι Α. Αρβανίτης – Θ. Κανακάρης με 26β. και στην τρίτη οι Ν. Πατέλης – Γ. Καραδήμας (ΝΟ Πάρου / ΝΟΤΚ) με 26β. Στις γυναίκες πρώτευσαν οι Ε. Δρούγκα – Ε. Μ. Βαρδαλή με 33β (ΝΟΤΚ) και ακολούθησαν οι Ι. Αρβανίτη – Μ. Ε. Ανδρέου με 52β. (ΝΟΠΦ / ΙΟΠΟΡ) και οι Μ. Παππά – Μ. Παπαδοπούλου με 91β. (ΙΟΠ).

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ αγοριών που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Πήραν μέρος 69 σκάφη και διεξήχθησαν 11 κούρσες. Νικητής ήταν ο Δ. Παπαδημητρίου του ΝΟΒ με 13 βαθμούς, δεύτερος ήρθε ο Α. Παναγιωτίδης του ΝΟΘ με 21β. και τρίτος ήταν ο Κ. Χουσιάδας του ΝΟΒ με 38 βαθμούς.

 

Στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης Βάρκιζας πραγματοποιήθηκαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα Βic Techno 293 και Bic Techno 293 Plus. Στα Bic Techno 293 πήραν μέρος 53 σκάφη και διεξήχθησαν 10 ιστιοδρομίες. Τα αποτελέσματα: Αγόρια -17: Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ΝΟ Αρτέμιδος Σπάτων), Χαράλαμπος Κόγιας (ΝΑΟΒΒ), Πέτρος Τσορτανίδης (ΝΟ Άνδρου). Κορίτσια -17: Ελένη Λύτρα (ΝΟ Βουλιαγμένης), Αμαλία Μουρίκη (ΝΟ Βουλιαγμένης), Ελένη Μποχλογύρου (ΝΟΚΒ). -15: Ιωάννης Καρβουνιάρης (ΝΑΟΒΒ), Δημήτριος Ζαγοριανός (ΝΑΟΒΒ), Πέτρος Κονταρίνης (ΝΑΣ).
Στα Bic Techno 293 Plus συμμετείχαν 17 σκάφη και ύστερα από 9 κούρσες νικητές ήταν οι: -19: Λεωνίδας Τσορτανίδης (ΝΟ Ανδρου), Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ΝΟ Αρτέμιδος Σπάτων), Εμμανουήλ Μανιαδάκης (ΝΟ Βουλιαγμένης). -19: Αικατερίνη Δίβαρη (ΝΑΟΒΒ), Αλίκη Καραντινού (ΝΟ Βουλιαγμένης), Αικατερίνη Σαραβάνου (ΝΟ Κορθίου Ανδρου).

Από τους αγώνες πρόκρισης που έγιναν στον Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ. συγκροτήθηκε η εθνική ομάδα των όπτιμιστ, η οποία θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς διοργανώσεις. Ετσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης θα τρέξουν οι Σ. Τσάκος, Δ. Σουρλατζής, Π. Μανδηλάρης, Ο.Ε. Σπανάκης και Ι. Βαλιάδης. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουλγαρίας θα αγωνιστούν οι Δ. Μπήτρος, Θ. Ζήσης, Ι.Δ.Δέδες- Ντεντόπουλος, Ι. Χ. Μουζάκης, Α. Σταματιάδης, Β. Βλαχάκη, Β. Ν. Βάιντεν Γαβριέλα Χρουνεβένεχ και Ο. Παρδάλη.
Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post