Εγκαίνια του εκπαιδευτικού χώρου “Οcean Lab” του Safe Water Sports

Tην Πέµπτη 11 Μαΐου 2023, το Safe Water Sports, o µη κερδοσκοπικός Οργανισµός για την προώθηση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον και την πρόληψη των πνιγµών, πραγµατοποίησε ειδική εκδήλωση για τα εγκαίνια του 1ου διαδραστικού εκπαιδευτικού χώρου των παιδιών για την ασφάλειά στη θάλασσα, µε αφορµή τη θέσπιση της 11ης Μαΐου ως «Εθνική Ηµέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχηµάτων και Πνιγµών».

Σε αυτή παρευρέθηκαν ο αρχηγός του Λιµενικού Σώµατος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης µαζί µε στελέχη του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και εκπροσώπους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνοµίας Βορειοανατολικής Αττικής, ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, η πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύµατος Matilda Foundation – Ίδρυµα Φροντίδας για Μικρούς Ήρωες, κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, η γενική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύµατος Ιωάννη Σ. Λάτση, κα Εύα Λιανού, η αργυρή ολυµπιονίκης Υδατοσφαίρισης, κα. Αγγελική Καραπατάκη, ο χρυσός & αργυρός ολυµπιονίκης στους κρίκους, κ. Δηµοσθένης Ταµπάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, κ. Μάριος Μυρωνάκης, η αντιδήµαρχος Αθλητισµού και Πολιτισµού Επικοινωνίας & Δηµοσίων Σχέσεων του Δήµου Αµαρουσίου, κα Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη καθώς και πολλοί συνεργάτες και υποστηρικτές του Οργανισµού. Τον εκπαιδευτικό διαδραστικό χώρο επισκέφθηκαν µαθητές σχολείου της πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης από την Αττική, προκειµένου µέσα από την ψυχαγωγία και τη γνώση να ενηµερωθούν για τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα.

Ο πρόεδρος του Safe Water Sports κ. Παναγιώτης-Μιχαήλ Πασχαλάκης, µεταξύ άλλων ανέφερε στην οµιλία του ότι: «Η γνώση για την ασφάλεια στο νερό, σε παιδιά και µεγάλους, µπορεί να συµβάλει στο όραµά µας για µηδενικά θανάσιµα ατυχήµατα στο υδάτινο περιβάλλον. Η ενηµέρωση από µικρή ηλικία, πρέπει να είναι ανάµεσα στις προτεραιότητες κάθε οικογένειας, ώστε να απολαµβάνουν τη θάλασσα µε ασφάλεια. Το Ocean Lab, «άνοιξε» τις πόρτες του µε µεγάλη επιτυχία από τον Μάρτιο, προς τα παιδιά. Η πρωτοβουλία αυτή πιστεύουµε θα συµβάλει σηµαντικά στην εκπαίδευση και την ενηµέρωση µικρών και ενηλίκων».

Η γενική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύµατος Ιωάννη Σ. Λάτση, κα Εύα Λιανού, σηµείωσε πως «Το Ocean Lab είναι µια ακόµη καινοτόµα πρωτοβουλία του Safe Water Sports που στηρίζει το Ίδρυµά µας στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας µας. Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πιλοτική φάση υλοποίησης της πρωτοβουλίας αυτής είναι πραγµατικά εντυπωσιακή και το Κοινωφελές Ίδρυµα Ιωάννη Σ. Λάτση θα συνεχίσει την υποστήριξή του και για το σχολικό έτος 2023 / 2024 ώστε οι εκπαιδευτικές επισκέψεις δηµοσιών σχολείων από όλη την Αττική να παρέχονται δωρεάν».

Η πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύµατος Matilda Foundation – Ίδρυµα Φροντίδας για Μικρούς Ήρωες, κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, απευθυνόµενη στα παιδιά τα παρότρυνε να απολαµβάνουν τη θάλασσα -όπως και τη ζωή τους- χωρίς φόβο, αλλά πάντα µε ασφάλεια και περίσκεψη. Να εµπιστεύονται τον εαυτό τους και το ένστικτό τους και να µην παρασύρονται από τους άλλους να κάνουν τολµηρά πράγµατα όταν δεν θέλουν. «Τόλµη», είπε χαρακτηριστικά, «είναι το να είσαι διαφορετικός και να ξέρεις πότε να βάζεις το όριό σου και να λες ‘όχι’».

Η αργυρή ολυµπιονίκης Υδατοσφαίρισης, κα. Αγγελική Καραπατάκη στάθηκε στο πόσο σηµαντική είναι η πρωτοβουλία αυτή, στο να αποκτήσουν τα παιδιά από µικρή ηλικία εξοικείωση µε το υγρό στοιχείο, να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισµό και να εκπαιδευτούν για τη συµπεριφορά τους µέσα στο νερό και την απόλαυσή του σε αυτό.

Το Οcean Lab, ο εκπαιδευτικός χώρος που έχει δηµιουργηθεί µε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας στις εγκαταστάσεις του Οργανισµού, «προσκαλεί» δωρεάν µαθητές Νηπιαγωγείων, Δηµοτικών Σχολείων, Γυµνασίων και Λυκείων εντός Αττικής, να «ταξιδέψουν» σε έναν θαλασσινό κόσµο και να εξερευνήσουν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα, το κολυµβητήριο και τα θαλάσσια σπορ µε τη χρήση της τεχνολογίας και µια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών όπως παιχνίδια γνώσεων µε τη χρήση tablets, παιχνίδια αφής, διαδραστική ταινία κ.ά.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολικών µονάδων εντός Αττικής, πραγµατοποιούνται δωρεάν µε την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύµατος Ιωάννη Σ. Λάτση, µέσω της κάλυψης του κόστους µεταφοράς των µαθητών. Έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς (2022-2023) έχουν προγραµµατιστεί για υλοποίηση 235 σχολικές επισκέψεις, ενώ περισσότεροι από 5.365 µαθητές αναµένεται να συµµετέχουν στις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού χώρου «Ocean Lab» του Safe Water Sports.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post