Είμαι εξουθενωμένος

Τέτοιο καλοκαίρι (αν ήταν για μένα καλοκαίρι) είχα χρόνια να ζήσω. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Έξι αγώνες σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες σε τρεις διαφορετικούς ρόλους. Ακόμη και γω μπερδεύομαι μόνο που το σκέφτομαι. Δεν ξέρω πως, αλλά όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα μου έδωσαν ίσως την ενέργεια να μπορέσω να αντεπεξέλθω σ αυτό το δύσκολο τρίμηνο όπου η δραστηριότητα δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο.
Φόρμουλα 18 με τον Ντάνη όπου αγωνιστήκαμε στο Κίελο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης, Στη συνέχεια παγκόσμιο A-Class Foiling Catamaran στην Πολωνία (ως κυβερνήτης) πια, στην συνέχεια Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί έχασα το μέτρημα στους ρόλους (κυβερνήτης; Δάσκαλος; Μαθητής; Οργανωτής;) όχι όμως την μπάλα παρά την κούραση.
Ήταν ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, αν και δεν νομίζω η σύζυγος και η κόρη μου να συμφωνούν με την άποψη αυτή, μιας και μου δόθηκε ή μάλλον να το πούμε αλλιώς, προκάλεσα, αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση των συνεχών αλλαγών, ρόλων, σκαφών και ότι άλλο βγήκε μέσα από την αντίδραση αυτή.
Τι μου έμεινε απ όλα αυτά; Η τελευταία μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 18 και η ένταση που βγήκε εκείνη την ημέρα μαζί με τον Ντάνη. Μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό. “αναγέννηση”!
Η 2η ημέρα των προκριματικών στο Παγκόσμιο A Class όπου κατέστρεψα τον κόπο μου με δύο τούμπες πριν τον τερματισμό. Η γροθιά μου υψωμένη έτοιμη να διαλύσει το σκάφος στο διάβα της από τα νεύρα μου… Φωτιά.
Η ερώτηση του Σταύρου (Ταβουλάρης) την 2η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Tornado όπου ήμασταν ένα μάτσο χάλια. “Κώστα τι κάνουμε λάθος;”. “Ανάγκη”.
Ανάγκη να βρεις τα πραγματικά αίτια όντας άπειρος στη θέση σου ως κυβερνήτης. Ανάγκη να παραδεχθείς ότι δεν είσαι τέλειος και αλάθητος. Ότι δεν είσαι σούπερ ήρωας και ένα σκασμό άλλα πράγματα. Να καθοδηγήσεις κάποιον πραγματικά. Να τον βοηθήσεις. Και μετά τα οργανωτικά. Δεν είχα ιδέα. Πρωτόκολλα, δεξιώσεις, hosting, events, λάθη, παραλήψεις και διάφορα άλλα. Δεν είχα ξαναμπλέξει έτσι. Κάποια στιγμή τρικυμία… η οποία σε μερικές εβδομάδες που θα κάτσει η σκόνη θα μετουσιωθεί σε εμπειρία. Όλα τελείωσαν με τον καλύτερο τρόπο θαρρώ. Το πρόγραμμα μας (under my wing) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μέσα στο σπίτι μας! Ο Ντάνης με τον Πέτρο κέρδισαν το Παγκόσμιο και εμείς με τον Σταύρο καταλήξαμε στην 4η θέση. Ποιος το περίμενε. Ούτε εμείς οι ίδιοι καλά καλά. Οι αγώνες τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά ήσαν άψογοι χάρις στην προσπάθεια και συνεισφορά όλων των εμπλεκόμενων μερών. 16ος στο Παγκόσμιο Α class όπου με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είναι ίσως και 10ος (ακόμη τσαντίζομαι… χαχαχα). 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φ18 και ένα νέο ξεκίνημα μαζί με τον Ντάνη. Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμη, έχουμε αφήσει κάτι τελευταίο… i love this game! και εννοώ το άθλημα.
Όχι του χρόνου δεν θα κάνω τα ίδια σε καμία περίπτωση!
Η επόμενη χρονιά θα είναι ένα “ταξίδι”. Ένα “ταξίδι” που πάντα ήθελα να κάνω και τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα του.
Επίσης θα ήθελα το πρόγραμμα μας για τους νέους αθλητές να συνεχιστεί. Ασύλληπτη εμπειρία και μιλάω για εμάς και όχι για τα παιδιά. Τα παιδιά θα πουν την άποψη τους όπως την έζησαν αυτά. Θα γράψω κάποια στιγμή για την εμπειρία αυτή. Υπάρχουν μερικά πράγματα ακόμη που θα ήθελα να κάνω αλλά “κάθε πράγμα στον καιρό του κι o κολιός τον Αύγουστο”… Οπότε το πρώτο πράγμα που έχω προγραμματίσει ήδη είναι οι οικογενειακές μας διακοπές για την επόμενη χρονιά!
Σεπτέμβριο πιάσαμε…Time to rest a bit..Υ.Γ. Αληθινή ιστορία χωρίς να υπάρχει πρόθεση διαφήμισης μιας και όλοι γνωρίζετε για την 11χρονη συνεργασία μας με τη Red Bull.
Επιστρέφοντας από την Πολωνία η σύζυγος μου με παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο και με πηγαίνει κατευθείαν στον ΝΟΘ όπου ο Σταύρος είχε έτοιμο το Tornado ώστε να προλάβουμε να τρέξουμε κάποιους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Με βλέπει ένας φίλος από Κρήτη μεριά που ήρθε για να βοηθήσει στους αγώνες την ώρα που αλλάζω για να μπω στο νερό και φωνάζει. Ρε συ Τριγκώνη πως τα καταφέρνεις; Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Η απάντηση μου εύλογη θαρρώ! Red Bull!

To be continued

Previous Post Next Post