Βόλος – πρώτος σταθμός του North Aegean Match Race Cup 2023

Ο πρώτος σταθµός του North Aegean Match Race Cup 2023 ολοκληρώθηκε µε επιτυχία το διήµερο 01-02 Απριλίου στον Βόλο µε τη συµµετοχή οκτώ οµάδων, ξεκινώντας δυναµικά το Tour για τη νέα χρονιά.

Οι καιρικές συνθήκες, από απόλυτη µπουνάτσα έως ανέµους 20 knt µε µεγάλες αλλαγές, δυστυχώς δεν βοήθησαν στην ολοκλήρωση του round robin, διαµόρφωσαν όµως έναν ιδιαίτερα απαιτητικό στίβο µε δυνατές µονοµαχίες που έκριναν τους νικητές στο νήµα.

ανέβηκε στο βάθρο η οµάδα Nesapuliata του Χάρη Καλδή από την Αθήνα, περσινός νικητής του σταθµού. Τη 2η θέση κατέλαβε η Eleven του Ιορδάνη Μπουτζελιόγλου µε πλήρωµα επίσης από Αθήνα, κάνοντας µία δυνατή εµφάνιση, ενώ στην κατάταξη βρέθηκε η Dockers του Μάνου Χατζηγιάννη από τη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας ότι η πρωτιά στον τελευταίο αγώνα του 2022 δεν ήταν τυχαία.

Ακολούθησαν στην 4η θέση η Black Salt του Θανάση Λάγια από τη Θεσσαλονίκη, η Andromeda του Αριστοτέλη Χατζησταµατίου από τον Βόλο, η Ultramarine του Yavor Kolev από τη Βουλγαρία, η Maxima του Βασίλη Κανατούλα από τον Βόλο και στην θέση η Prima Vista της Σοφίας Ματσικίδου από τη Θεσσαλονίκη.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν αµέριστα, όπως κάθε φορά, οι χορηγοί και υποστηριχτές της, στους οποίους αξίζουν θερµές ευχαριστίες.

Στην Elvstrøm Sails Greece-AP Sails που προσέφερε τα αγωνιστικά πανιά των σκαφών, στο Mikel Volos για τους καφέδες και τα πρωινά των αθλητών, καθώς και στην Istion Yachting Greece&Croatia για την προσφορά του σκάφους της Επιτροπής. Ακόµα, στην Thrustech Marine Engineering για την παροχή φουσκωτών σκαφών για τις ανάγκες της διοργάνωσης και στις εταιρείες Skitso και Τεχνοσαλ για τη σχεδίαση και κατασκευή των επάθλων. Βέβαια, δεν µπορούµε να παραλείψουµε τους χορηγούς επικοινωνίας του North Aegean Match Race Cup, το ΕΝΑΛΙΟΝ και τον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ το περιοδικό των µελών του ΠΟΙΑΘ.

Πολύτιµη φυσικά ήταν η στήριξη του ΙΟΒΑΘ IOVATH Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης, διοργανωτή του σταθµού, καθώς και η συνδροµή της Κατερίνας Σκόνδρα και του Ανδρέα Μπέσα από τον Ναυτικό Όµιλο Ραχών στην Επιτροπή Αγώνα, που τέλεσαν άψογα του έργο τους.

Η συνέχεια του Tour θα δοθεί στις 04-05 και 25-26 Νοεµβρίου µε τους αγώνες της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, µε την ολοκλήρωση των οποίων θα αναδειχθεί και ο µεγάλος νικητής για το 2023.

Previous Post Next Post