Βαφές φινιρίσματος!

Οι βαφές φινιρίσματος δημιουργούν την πρώτη εντύπωση του σκάφους σας, προσδίδοντας τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ακόμα και μια παλιά φθαρμένη επιφάνεια μπορεί να δείχνει καινούργια με την σωστή επιλογή προϊόντος. Οι βαφές φινιρίσματος δεν προσφέρουν μόνο το χρώμα αλλά αποτελούν και ένα σημαντικό φράγμα ενάντια στα στοιχεία της φύσης και παρέχουν προστασία, αντηλιακή προστασία, αντίσταση στις ρωγμές και διάρκεια.

Όλα τα προϊόντα της Jotun έχουν αυτές τις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολα στη χρήση και την εφαρμογή. Η Jotun προσφέρει προϊόντα του ενός και των δυο συστατικών, σχεδιασμένα για διαφορετικές ανάγκες και επιφάνειες. Όλα τα προϊόντα διατίθενται στα ενδεδειγμένα χρώματα για σκάφη, καθώς και σε ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων, το οποίο παρέχεται από το σύστημα χρωμάτων της JOTUN MCI.
Οι βαφές φινιρίσματος είναι διαθέσιμες σε δυο διαφορετικούς τύπους: υπάρχουν τα προϊόντα του ενός συστατικού και τα προϊόντα των δυο συστατικών. Η κύρια διαφορά εντοπίζεται στον βαθμό στιλπνότητας, ελαστικότητας και στις ιδιότητες εφαρμογής. Και φυσικά αυτό επιδρά στη μακροπρόθεσμη διάρκεια του συστήματος.

Οδηγίες για τέλειο φινίρισμα

• Αποφύγετε την εφαρμογή σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε δυνατή ηλιακή ακτινοβολία ή δυνατούς ανέμους.
• Βρέξτε το έδαφος γύρω από τον χώρο εργασίας προκειμένου να αποφύγετε την προσκόλληση σκόνης πάνω στην υγρή βαφή.
• Αναμίξτε το προϊόν σχολαστικά και επαναλάβετε κατά την εφαρμογή.
• Είναι προτιμότερο, εάν είναι δυνατόν, να εκτελέσετε την εργασία σε συνεργασία με κάποιο άλλο άτομο.
• Χρησιμοποιείστε ρολά υψηλής ποιότητας, τύπου μοχέρ ή αφρού, κατά προτίμηση.
• Για την τελευταία στρώση χρησιμοποιείστε ένα καινούργιο, απολύτως καθαρό πινέλο.
• Εφαρμόστε με ρολό και επαναλάβετε με πινέλο. Κρατήστε το πινέλο σε γωνία 45 μοιρών προκειμένου να αποφύγετε την εμφάνιση σημαδιών από το πινέλο.
• Μην εφαρμόζετε βαφές φινιρίσματος δυο συστατικών πάνω από ένα σύστημα βαφής του ενός συστατικού.
• Εφαρμόστε μια στρώση από αστάρι.
• Εάν η επιφάνεια παρουσιάζει ατέλειες λόγω γρατσουνιών, οπών κλπ, εφαρμόστε στόκο όπου είναι απαραίτητο. Αφήστε χρόνο να στεγνώσει και λειάνετε προσεκτικά με γυαλόχαρτο P240- P360.
• Μετά τον στόκο εφαρμόστε μια επιπλέον στρώση ασταριού για να μονώσετε τον στόκο και να αποτρέψετε τον εγκλωβισμό διαλυτικών και ρητίνης, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την τελική στιλπνότητα.
• Λειάνετε με γυαλόχαρτο P360-P400. Ξεπλύνετε σχολαστικά την επιφάνεια πριν εφαρμόσετε τη βαφή φινιρίσματος σύμφωνα με τα Τεχνικά Δελτία Ασφάλειας του προϊόντος.
• Τέλος, εφαρμόστε τη βαφή φινιρίσματος.Ιστορικά, οι κατασκευαστές διέθεταν ένα περιορισμένο φάσμα χρωμάτων από τα οποία επέλεγαν οι πελάτες. Παρότι τα πλέον συνήθη χρώματα είναι το λευκό και το σκούρο μπλε, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και στις μέρες μας διατίθεται ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τύπους σκαφών.
Η Jotun Yachting προσφέρει ένα πλήρες φάσμα χρωμάτων, χάρη στο σύστημα JOTUN MULTICOLOUR SYSTEM (MCI).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τον υπολογισμό της ποσότητας της βαφής φινιρίσματος, για συστήματα βαφής, τεχνικές οδηγίες και βαφές φινιρίσματος, επισκεφτείτε το www.jotun.gr

Νέα δωρεάν εφαρμογή με πλήρη οδηγό χρωμάτων λανσάρισε η JOTUN προσφέροντας τεχνικές λύσεις, χρήσιμες οδηγίες εφαρμογής καθώς και νέα προϊόντα.
Για να γίνουν οι εργασίες συντήρησης πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, η JOTUN δημιούργησε έναν ψηφιακό οδηγό χρωμάτων μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, smart phone ή tablet που δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με προτεινόμενες λύσεις και προϊόντα, τεχνικά δελτία, οδηγίες και βίντεο εφαρμογής χρωμάτων.
Η εφαρμογή είναι δωρεάν στο iPhone, iPod ή Android, από το iTunes App Store ή το Google Play.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post