Αγώνας “Γουρουνόπουλο 2019”

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όµιλος Βούλας διοργάνωσε για 19η συνεχή χρονιά την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 τον αγώνα “ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ 2019”, µε µεγάλη επιτυχία και µε πολλές συµµετοχές σκαφών όλων των κατηγοριών. Ο παράκτιος αυτός αγώνας συµπεριλαµβάνεται στο επίσηµο πρόγραµµα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας.

Συµµετείχαν περίπου 300 ιστιοπλόοι και 41 ιστιοπλοϊκά σκάφη.
Η ονοµασία του αγώνα προήλθε από το πρωτότυπο έπαθλο, ένα καλοψηµένο γουρουνόπουλο. Πρόκειται για έναν πολύ τεχνικό αγώνα, κατά τον οποίον τα πληρώµατα απαιτείται να δώσουν σηµασία στις λεπτοµέρειες και να κινηθούν γρήγορα, καθώς η σύντοµη διάρκειά του δεν αφήνει περιθώρια διόρθωσης λαθών. Η εκκίνηση δόθηκε στις 11.00 το πρωί µε ήπιες καιρικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά ο άνεµος βοήθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα µε µικρή ένταση αλλά σταθερότητα.

Ο πρώτος νικητής της πολυπληθέστερης κατηγορίας πήρε το επαµειβόµενο κύπελλο “ΓΟΥΡΟΥΝΙ” και στους τρεις πρώτους νικητές της κατηγορίας δόθηκε από κοινού ένα ψηµένο ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ (προσφορά του ΝΑΟΒ). Στις 2.30, µετά τη λήξη του αγώνα, τα πληρώµατα βγήκαν στη στεριά στις εγκαταστάσεις του Οµίλου, όπου ξεκινώντας από την προσφορά του χορηγού µας ΜΙΡΑΝ µε σουτζούκια και παστουρµά, συνέχισαν το παραδοσιακό ψήσιµο µε σουβλάκι και πανσέτες και ατελείωτες µπύρες µέχρι τελικής πτώσεως.

Νικητές του αγώνα είναι οι παρακάτω:

Κατηγορία SPORT

VENTUS Μ. ΚΛΟΥΒΑΣ ΝΑΣ
ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣΘ. ΓΙΟΥΒΑΝΟΓΛΟΥ
ΝΑΟΒ
ΦΛΕΡΤΜ. ΠΕΤΟΥΣΗΣ ΝΑΟΒ

Κατηγορία PERFORMANCE

JUNIOR Κ. ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣΝΟΤΚ
AURORA ΕΜ. ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗΣΝΟΠΦ
BLACK JACKΜ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣΙΟΠ
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post