Site icon Ιστιοπλοϊκός Κόσμος

Το 57ο Ράλλυ Αιγαίου και η ομάδα Velos

57th Aegean Rally 2020 ©Nikos Alevromytis

Το Ράλλυ Αιγαίου όπως όλοι γνωρίζουµε είναι ένας ιστορικός αγώνας, ο οποίος απαιτεί καλό προγραµµατισµό και υποµονή µέχρι την τελευταία στιγµή. Μετά την πρωτόγνωρη φετινή εµπειρία για όλους µας και την αποστασιοποίηση ήταν µια καλή ευκαιρία να βρεθούµε και πάλι µε καλούς φίλους και συναθλητές και να ταξιδέψουµε, να αγωνιστούµε µετρώντας τις δυνάµεις µας µε τους πιο έµπειρους ιστιοπλόους. Αγωνιστήκαµε µε ένα σχετικά νέο για εµάς σκάφος µε µια δυνατή οµάδα που ενέπνεε σιγουριά ώστε να αντιµετωπίσουµε τα µεγάλα µπράτσα του φετινού Ράλλυ Αιγαίου. Ενός διαφορετικό από τα προηγούµενα αλλά εξίσου απαιτητικού.

Ο ΠΟΙΑΘ µε την πολύ έµπειρη οµάδα που διαθέτει πήρε δυναµικές και σωστές αποφάσεις αλλάζοντας έγκαιρα τις διαδροµές. Με τον τρόπο αυτό έδωσε στις οµάδες την ευκαιρία να αγωνιστούν στο άθληµα που αγαπούν εκκινώντας από τον Σαρωνικό Κόλπο και τερµατίζοντας στο Σούνιο κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα ώστε να τρέξουµε µεγάλες διαδροµές προς τις Κυκλάδες και ως το Μικρολίµανο και όχι από νησί σε νησί ως είθισται. Όλο αυτό δηµιούργησε έναν ασφαλή και οικονοµικό αγώνα και φυσικά έδαφος για αυξηµένες συµµετοχές. Ίσως αυτό να µην φάνηκε λόγω της τωρινής κατάστασης, αλλά είναι ένα Format που θα έπρεπε να εξεταστεί για τα µελλοντικά Ράλλυ Αιγαίου.

Οι καταστάσεις αλλάζουν και προσαρµόζουµε τις συνήθειες µας σε αυτές Ίσως ένας αγώνας που δεν θα απαιτεί άδειες από τις εργασίες των αγωνιζοµένων και οικονοµικότερος για όλους κάνοντας τη συµµετοχή πιο ασφαλή χωρίς να χάνεται η ουσία που φυσικά είναι η συµµετοχή και η απόλαυση ενός δύσκολου αγώνα. Μια πρόταση θα ήταν η εκκίνηση να γινόταν από άλλο λιµάνι της Αττικής (Olympic Marine) για να φτάσουν τα σκάφη και σε πιο αποµακρυσµένα νησιά.

Με την ολοκλήρωση του φετινού Ράλλυ Αιγαίου, θα µπορούσαµε να πούµε συνοψίζοντας ότι η οµάδα µας απόλαυσε έναν από τους ωραιότερους από πλευράς δυσκολίας, ανταγωνισµού αλλά και διαχείρισης των δυνάµεών της, κατά τα µεγάλα µπράτσα, αγώνα ανοικτής θαλάσσης. Στη διάρκεια του αγώνα άλλαξε η ψυχολογία µας πολλές φορές καθώς τη µία στιγµή είµασταν πρώτοι και την επόµενη στιγµή τελευταίοι παλεύοντας για κάθε µέτρο και για κάθε πολύτιµο δευτερόλεπτο, ανάµεσα σε βραχονησίδες και όµορφα νησιά. Τα συναισθήµατα µας ήταν δυνατά και ποικίλα. Αγωνία όταν ξεκίνησε ο αγώνας και χαρά για τη συµµετοχή αλλά όταν τελείωσαν οι ιστιοδροµίες είµασταν γεµάτοι ικανοποίηση και αναµνήσεις από την όλη προσπάθεια. Κρατώντας µια ανάµνηση από τον τερµατισµό στο Σούνιο και µία γλυκιά κούραση που µόνον η µάχη και η προσπάθεια να κόψεις έγκαιρα το νήµα του τερµατισµού σου δίνει.

Ολοκληρώνοντας θέλουµε να ευχαριστήσουµε και να συγχαρούµε τους νικητές του αγώνα και φυσικά όλους όσους πήραν µέρος στο 57ο Ράλλυ Αιγαίου, καθώς και τους χορηγούς µας την Eurobank και την Blue Star Ferries που χωρίς αυτούς τίποτα από όσα αναφέραµε παραπάνω δεν θα γινόταν πράξη.

Exit mobile version