ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο “Ιστιοπλοϊκός Κόσμος” έχει συμπληρώσει ήδη 145 τεύχη σε μια πορεία 33 χρόνων συνεχούς έκδοσης. Είναι το περιοδικό που εκδίδει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης από το 1987 και κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες, με άρθρα που αφορούν στον χώρο της Ιστιοπλοΐας (Τριγώνου & Ανοικτής Θαλάσσης)  στον χώρο της Κωπηλασίας καθώς και με θέματα που αφορούν γενικότερα στη θάλασσα και στη ναυτική μας παράδοση.

Στο αρχείο που έχει δημιουργηθεί από τα 145 τεύχη του περιοδικού και τις 9.500 σελίδες μπορεί κανείς να διαβάσει άρθρα απ’ όλο το φάσμα των δύο αθλημάτων.

Συγκεκριμένα μέσα από τις σελίδες του μοναδικού αυτού στη χώρα μας ναυταθλητικού περιοδικού, που εκδίδεται ανελλιπώς εδώ και 33 χρόνια, μπορείτε να βρείτε θέματα που αφορούν στα ελληνικά και διεθνή νέα της ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας, περιγραφή αγώνων τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τεχνικά εξειδικευμένα άρθρα, συνεντεύξεις από πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους στον χώρο της θάλασσας, θέματα για την τεχνολογία των υλικών, απόψεις από ειδικούς συντάκτες αλλά και ιστορικά και κοινωνικού περιεχομένου θέματα που αφορούν στη θάλασσα. Ο Ιστιοπλοϊκός Κόσμος βασίζεται στην ανάγκη των ανθρώπων της θάλασσας για την επικοινωνία και ενημέρωση και είναι πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει άρθρα και απόψεις του κάθε φίλου της.

Το περιοδικό στοχεύει στην επίτευξη του καταστατικού σκοπού του ΠΟΙΑΘ που είναι η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, η διατήρηση της ναυτικής μας παράδοσης και η βελτίωση της ναυτικής τέχνης των Ελλήνων