Η μεγάλη ευκαιρία για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Στις αρχές Ιανουαρίου ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού “Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για Συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου”. Με το σχέδιο νόμου αυτό, επικυρώθηκε το μνημόνιο κατανόησης που είχε υπογραφεί στις 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Κάιρο, από την αρμόδια υπουργό κα Έλενα Κουντουρά και τον Αιγύπτιο τότε ομόλογό της, Hisham Zaazou, σε συνέχεια των πολιτικών επαφών σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο. Το μνημόνιο αποτελεί το πλαίσιο με το οποίο καλύπτονται οι ειδικότερες ενέργειες που θα απαιτηθούν στη συνέχεια, με στόχο την συνεργασία για την αύξηση της τουριστικής κίνησης Ελλάδας και Αιγύπτου και καθορίζονται τα πεδία της διμερούς αυτής συνεργασίας, που περιλαμβάνεται και ο θαλάσσιος τουρισμός.
Ταυτόχρονα, διαγράφεται σημαντική ενίσχυση του ενδιαφέροντος των Γερμανών τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν, όπως δείχνουν τα στοιχεία της TUI Γερμανίας, με τον γνωστό tour operator να κάνει λόγο για αύξηση 41% στις κρατήσεις όσον αφορά τη θερινή περίοδο. Η Ελλάδα είναι ο προορισμός με τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων από τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο tour operator. Σημειωτέον πως τη νέα σεζόν ο TUI προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές διακοπών στην Ελλάδα. Μάλιστα, η προσφορά στα δημοφιλή νησιά της Κρήτης, της Ρόδου και της Κω έχει διευρυνθεί κατά 40%. Επιπλέον, νέες πτήσεις άνοιξαν για την Κω από το Ανόβερο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη και τη Βασιλεία και από το Βερολίνο προς Κρήτη και Ρόδο.
Σε αυτό το μήκος κύματος, το Posidonia Sea Tourism Forum 2017, πραγματοποιείται φέτος στις 23 – 24 Μαΐου 2017 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με θέμα “Reinventing Cruising in the East Mediterranean” και αφορά το μέλλον της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την ενεργή υποστήριξη των CLIA Europe και MedCruise και των εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο, το Posidonia Sea Tourism Forum έχει πλέον καθιερωθεί ως η σημαντικότερη επιχειρηματική πλατφόρμα για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η σημασία της διοργάνωσης για τον θαλάσσιο τουρισμό της περιοχής ενισχύεται με τη δυναμική συμμετοχή σημαντικών παραγόντων των βιομηχανιών Γιώτινγκ και Μαρινών. Κορυφαία στελέχη από τις διεθνείς βιομηχανίες της κρουαζιέρας και του γιώτινγκ θα παρουσιάσουν τα σχέδια των εταιρειών τους για την περιοχή. Ανάμεσα στα θέματα κρουαζιέρας που θα συζητηθούν είναι οι τρέχουσες τάσεις της παγκόσμιας κατανομής προσφοράς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μεσόγειος. Στις συνεδρίες του γιώτινγκ, σημαντικοί ομιλητές θα συζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες ιδιωτικοποίησης μαρινών, την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και συστημάτων διαχείρισης, τις κατασκευές και επισκευές γιώτ, τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου αγώνων γιώτινγκ στο Αιγαίο και ακόμη περισσότερα. Παράλληλα, θα ‘τρέχει’ και η έκθεση η οποία προβάλλει άμεσα λιμάνια και μαρίνες, πόλεις και προορισμούς, προμηθευτές και πάροχους υπηρεσιών σε ανώτατα στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και γιώτινγκ και τους αντιπροσώπους τους στην περιοχή. Από τα περίπτερα των εκθετών οι εταιρείες γνωρίζουν καλύτερα εδραιωμένους και πιθανούς νέους προορισμούς, βρίσκουν λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών τους και νέους προμηθευτές.
Μάνος Ρούδας
by

Ο Μάνος Ρούδας κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ από το Southern New Hampshire University των ΗΠΑ, BSc σε Computer Studies από το University of Glamorgan και HND από το Πολυτεχνείο της Ουαλίας, καθώς και πτυχίο Οικονομίας και Διοίκησης. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ιστιοπλοΐας της Γ.Γ. Αθλητισμού και του διεθνούς διπλώματος Yachtmaster του RYA.
Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Previous Post Next Post
0 shares